r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vaníliapudingos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

Szóráshoz:

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

Szóráshoz:

Összesen 2461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

Szóráshoz:

Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 2461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Szóráshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk.
  2. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű rudat sodrunk, ebből 1 cm vastag szeletkéket vágunk.
  3. Minden darabkát a tenyerünk között kissé megsodrunk, majd kiflibe hajlítunk.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
  5. A szóráshoz a porcukrot összevegyítjük a vaníliás cukorral. A már kihűlt kifliket megszórjuk a vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 47982
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztát ízesíthetjük ½ vanília rúd kikapart magjával is. Vaníliapuding helyett elkészíthetjük más ízesítésű pudinggal is.

Hozzávalók

A tésztához:

Szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

Így sül a hajtovány, az elfeledett vajdasági vajas tekercs

Ha csak egyetlen sós vendégvárót készítetek, akkor ezek az aranybarna hajtoványok legyenek azok, amiből egyből két ízesítést megmutatunk! A kelesztést leszámítva gyors és könnyen elkészíthető receptről van szó, a frissen kisült sós tekercsek pedig annyira ellenállhatatlanok, hogy érdemes egyből dupla adaggal sütni!

Rosanics Petra

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...