r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-diós sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Vaníliapudingos-diós sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

1012
Kalória
14.3g
Fehérje
131.2g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
18.7g
Víz
40.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
68.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 10117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    480.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11299.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    3630 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    4076 mg
  • Nátrium
    2675 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1312.5 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2668 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 10117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 cipót készítünk a lisztből, vajból, porcukorból, 1 tojásból, 1 cs sütőporból és a tejből.
  2. 2 lapot sütünk a tepsi hátán. Hagyjuk kihűlni.
  3. 3 lapot kinyújtunk (a szélessége csak fele legyen mint a tepsi, vagy picit szélesebb), és megtöltjük.
  4. A töltelékhez összekeverjük a diót, tejet, és a porcukrot.
  5. Feltekerjük mint a rétest, és tepsiben megsütjük, csak külön ezt a három tekercset.
  6. A krémhez a tejet a pudinggal, cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A Ramat a porcukorral habosra keverjük, és a hideg pudinggal összekeverjük. Ne keverjük a mixerrel sokáig, mert kicsapja a margarint és csúnya lesz, de ízre változatlan.
  7. 1 lapot leteszünk a tepsibe, a krém 1/3 részével megkenjük, ráfektetjük a 3 rudat elosztva, és a krémet a rudak közé, meg a tetejére kenjük. Rátesszük a másik lapot, a tetejét csokival leöntjük.
  8. Hűtőbe tesszük, legalább 6 órát pihentetjük, hogy megpuhuljon a tésztája, különben vághatatlan lesz, majd hidegen hosszába három csíkra vágjuk, pont a tekercsek között, keresztbe pedig jó vastagra, hogy nagyot lehessen harapni belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5

Ez a recept a nagymamám ősrégi receptjei közül származik. Előre is elnézést kérek, ha néhol homályos a megfogalmazás, vagy a mennyiség, de a mama nem adott az ilyenekre, ő tapasztalatból főzött... Rengeteg ilyen elsárgult fecniről legépelt recept van még a tarsolyomban, néhányat még közzéteszek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!