r
Nosalty Logó

Vaníliakrémmel töltött mini kürtösök

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vaníliakrémmel töltött mini kürtösök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

A formák kenéséhez

Összesen 1175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

A formák kenéséhez

Összesen 7044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

A formák kenéséhez

Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    445.1 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3756.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.8 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    396 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2041 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 7044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

A formák kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk, és kb 1 ½ cm széles csíkokra vágjuk.
  2. A maradék zsírt felolvasztjuk, és a formákat megkenjük. A csíkokat felcsavarjuk a formákra, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A kürtösöket még melegen lehúzzuk a formákról és hűlni hagyjuk.
  4. A vaníliarudat hosszában felnyitjuk, magjait kikaparjuk és 600 ml tejjel felfőzzük. A maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet habosra kavarjuk, ezután a forrásban lévő tejhez öntjük, és állandóan keverve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vajat, egyet rottyantuk rajta, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját, és hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt krémet nyomózsákba töltjük, és a kürtösöket megtöltjük a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23957
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi családi recept a nővérem receptes füzetéből.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

A formák kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...