r
Nosalty Logó

Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 869 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 236 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 869 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10969.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    7482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 2605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük benne a cukrot és a kenyérsütő üstjébe öntjük. Rámorzsáljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, és elindítjuk a tésztaprogramot (ami csak dagaszt és keleszt).
  2. 5 perc elteltével, vagy amikor már összeállt a tészta, belecsorgatjuk a megolvasztott vajat is.
  3. Amíg a dagasztás befejeződik, elkészítjük a tölteléknek valót: A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, serpenyőben megpirítjuk és a zsírjától lecsepegtetve kistányérra szedjük. A nagylyukú reszelőt megmutatjuk a sajtnak. Az olívát, a pepperónit és az újhagymát apróra vágjuk.
  4. A dagasztást követően kivesszük a tésztát a gépből, most nem hagyjuk bent kelni. Megfelezzük, 2 bucit formázunk és bőven lisztezett felületen, 3-4 mm vastagságúra hagyva, nyújtófánk segítségével megpróbálunk kör alakot formázni előbb az egyik, majd a másik buciból. Éles késsel 8 egyforma háromszögre osztjuk mindkét kört, így kapunk majd 16 kiflit.
  5. Ízlésünknek megfelelően kombinálva egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a különböző finomságokat. (Én az egyikre kolbászt, pepperónit és olívát raktam, a másikra a sajtot, az újhagymát és egy kevés olívát.)
  6. A háromszögeket kívülről, a szélesebb vége felől kezdve szorosan feltekerjük, ívesre formázzuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk a kifliket tisztes távolságra egymástól, majd hagyunk nekik 20 percet egy kis pihenésre.
  7. Miközben a sütőt felforrósítjuk, a felvert tojással alaposan megkenjük a kiflicskéket.
  8. Középső álláson 15 perc elég nekik, hogy gyönyörű aranybarnára süljenek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9633
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Érdemes rögtön dupla, vagy tripla mennyiséget készíteni, ha nagy a család, mert igen gyorsan fogy! Két mondat bepötyögése között én is elmajszoltam egy sajtosat... A kifliket előző este is elkészíthetjük, és sütőpapírra helyezve betehetjük a hűtőbe. Másnap reggel kivesszük, betoljuk a sütőbe, 50 C°-on 20 perc alatt felmelegednek és megkelnek. Ezután vegyük ki a sütőből, kenjük meg a tojással, és amíg a sütő 200 C°-ra melegszik, még kelhetnek kicsit a konyhában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Hol máshol bukkantam volna erre az egyszerű, de nagyszerű receptre, ha nem egy régi, rongyos szakácskönyben. Persze a szerző sima fehérlisztet használt, és a töltelék is kimerült a reszelt sajtban. De az én fantáziám beindult, amikor kinyitottam a hűtő ajtaját. A tölteléknél direkt nem adtam meg mennyiségeket, mert tudom, hogy az ízlések eltérőek ebben a tekintetben. Segítségül mégis: én a kolbászból és a sajtból 8-10 dekányit használtam, a hagymából 2 szálat (fehér és zöld részét is felkarikáztam), a pepperóniból négyet, olajbogyóból cirka 20 szemet - és elégnek bizonyult. Persze, ha valaki a pizzát is extra feltéttel szereti, itt is duplázhatja a mennyiségeket, csak félő, hogy a feltekerés nem lesz egyszerű. Én ecetes, csípős pepperónit használtam, amit kicsumáztam előtte, értsd ezalatt: eltávolítottam a magokat és az ereket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...