r
Nosalty Logó

Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kicsivik
Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

869
Kalória
32.4g
Fehérje
97.9g
Szénhidrátok
41.1g
Zsír
83.5g
Víz
129.7g
Koleszterin
16.8g
Rost
8.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 869 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 236 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 869 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10969.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    7482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 2605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük benne a cukrot és a kenyérsütő üstjébe öntjük. Rámorzsáljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, és elindítjuk a tésztaprogramot (ami csak dagaszt és keleszt).
  2. 5 perc elteltével, vagy amikor már összeállt a tészta, belecsorgatjuk a megolvasztott vajat is.
  3. Amíg a dagasztás befejeződik, elkészítjük a tölteléknek valót: A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, serpenyőben megpirítjuk és a zsírjától lecsepegtetve kistányérra szedjük. A nagylyukú reszelőt megmutatjuk a sajtnak. Az olívát, a pepperónit és az újhagymát apróra vágjuk.
  4. A dagasztást követően kivesszük a tésztát a gépből, most nem hagyjuk bent kelni. Megfelezzük, 2 bucit formázunk és bőven lisztezett felületen, 3-4 mm vastagságúra hagyva, nyújtófánk segítségével megpróbálunk kör alakot formázni előbb az egyik, majd a másik buciból. Éles késsel 8 egyforma háromszögre osztjuk mindkét kört, így kapunk majd 16 kiflit.
  5. Ízlésünknek megfelelően kombinálva egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a különböző finomságokat. (Én az egyikre kolbászt, pepperónit és olívát raktam, a másikra a sajtot, az újhagymát és egy kevés olívát.)
  6. A háromszögeket kívülről, a szélesebb vége felől kezdve szorosan feltekerjük, ívesre formázzuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk a kifliket tisztes távolságra egymástól, majd hagyunk nekik 20 percet egy kis pihenésre.
  7. Miközben a sütőt felforrósítjuk, a felvert tojással alaposan megkenjük a kiflicskéket.
  8. Középső álláson 15 perc elég nekik, hogy gyönyörű aranybarnára süljenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hol máshol bukkantam volna erre az egyszerű, de nagyszerű receptre, ha nem egy régi, rongyos szakácskönyben. Persze a szerző sima fehérlisztet használt, és a töltelék is kimerült a reszelt sajtban. De az én fantáziám beindult, amikor kinyitottam a hűtő ajtaját. A tölteléknél direkt nem adtam meg mennyiségeket, mert tudom, hogy az ízlések eltérőek ebben a tekintetben. Segítségül mégis: én a kolbászból és a sajtból 8-10 dekányit használtam, a hagymából 2 szálat (fehér és zöld részét is felkarikáztam), a pepperóniból négyet, olajbogyóból cirka 20 szemet - és elégnek bizonyult. Persze, ha valaki a pizzát is extra feltéttel szereti, itt is duplázhatja a mennyiségeket, csak félő, hogy a feltekerés nem lesz egyszerű. Én ecetes, csípős pepperónit használtam, amit kicsumáztam előtte, értsd ezalatt: eltávolítottam a magokat és az ereket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Duplán sajtos masni

Nem szeretjük használni azt a szörnyen túlzó kifejezést, hogy "függőséget okozó", de esküszünk, hogy ez a duplán sajtos, belül puha, kívül ropogós kis csokornyakkendő pontosan ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!