Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
387 kcal
-
83g tej47 kcal
-
13g teavaj96 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
9 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
33g kolbász151 kcal
-
5g pepperoni1 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
17g olajbogyó19 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
A kenéshez
-
18g tojás23 kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
1162 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g teavaj287 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
12g só0 kcal
A töltelékhez
-
100g kolbász452 kcal
-
15g pepperoni3 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
50g olajbogyó58 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
31.8g teljes kiőrlésű liszt106 kcal
-
22.7g tej13 kcal
-
3.6g teavaj26 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
1.1g só0 kcal
A töltelékhez
-
9.1g kolbász41 kcal
-
1.4g pepperoni0 kcal
-
9.1g sajt32 kcal
-
4.5g olajbogyó5 kcal
-
8.4g újhagyma2 kcal
A kenéshez
-
5g tojás6 kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3656.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 2494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 632 micro
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 97.1 g
Zsír
-
Összesen 123.2 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10969.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 1189 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 1706 mg
-
Nátrium 7482 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 250.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 704 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 659 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1896 micro
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 998.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl tej
-
4 dkg teavaj
-
1 dkg barna cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
3 kk só
A töltelékhez
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük benne a cukrot és a kenyérsütő üstjébe öntjük. Rámorzsáljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, és elindítjuk a tésztaprogramot (ami csak dagaszt és keleszt).
- 5 perc elteltével, vagy amikor már összeállt a tészta, belecsorgatjuk a megolvasztott vajat is.
- Amíg a dagasztás befejeződik, elkészítjük a tölteléknek valót: A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, serpenyőben megpirítjuk és a zsírjától lecsepegtetve kistányérra szedjük. A nagylyukú reszelőt megmutatjuk a sajtnak. Az olívát, a pepperónit és az újhagymát apróra vágjuk.
- A dagasztást követően kivesszük a tésztát a gépből, most nem hagyjuk bent kelni. Megfelezzük, 2 bucit formázunk és bőven lisztezett felületen, 3-4 mm vastagságúra hagyva, nyújtófánk segítségével megpróbálunk kör alakot formázni előbb az egyik, majd a másik buciból. Éles késsel 8 egyforma háromszögre osztjuk mindkét kört, így kapunk majd 16 kiflit.
- Ízlésünknek megfelelően kombinálva egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a különböző finomságokat. (Én az egyikre kolbászt, pepperónit és olívát raktam, a másikra a sajtot, az újhagymát és egy kevés olívát.)
- A háromszögeket kívülről, a szélesebb vége felől kezdve szorosan feltekerjük, ívesre formázzuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk a kifliket tisztes távolságra egymástól, majd hagyunk nekik 20 percet egy kis pihenésre.
- Miközben a sütőt felforrósítjuk, a felvert tojással alaposan megkenjük a kiflicskéket.
- Középső álláson 15 perc elég nekik, hogy gyönyörű aranybarnára süljenek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9633
- Feltöltés dátuma: 2012. március 16.
Ajánló
Érdemes rögtön dupla, vagy tripla mennyiséget készíteni, ha nagy a család, mert igen gyorsan fogy! Két mondat bepötyögése között én is elmajszoltam egy sajtosat... A kifliket előző este is elkészíthetjük, és sütőpapírra helyezve betehetjük a hűtőbe. Másnap reggel kivesszük, betoljuk a sütőbe, 50 C°-on 20 perc alatt felmelegednek és megkelnek. Ezután vegyük ki a sütőből, kenjük meg a tojással, és amíg a sütő 200 C°-ra melegszik, még kelhetnek kicsit a konyhában.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Hol máshol bukkantam volna erre az egyszerű, de nagyszerű receptre, ha nem egy régi, rongyos szakácskönyben. Persze a szerző sima fehérlisztet használt, és a töltelék is kimerült a reszelt sajtban. De az én fantáziám beindult, amikor kinyitottam a hűtő ajtaját. A tölteléknél direkt nem adtam meg mennyiségeket, mert tudom, hogy az ízlések eltérőek ebben a tekintetben. Segítségül mégis: én a kolbászból és a sajtból 8-10 dekányit használtam, a hagymából 2 szálat (fehér és zöld részét is felkarikáztam), a pepperóniból négyet, olajbogyóból cirka 20 szemet - és elégnek bizonyult. Persze, ha valaki a pizzát is extra feltéttel szereti, itt is duplázhatja a mennyiségeket, csak félő, hogy a feltekerés nem lesz egyszerű. Én ecetes, csípős pepperónit használtam, amit kicsumáztam előtte, értsd ezalatt: eltávolítottam a magokat és az ereket.