Vadszilva-lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2750g szilva1189 kcal
-
2000g befőzőcukor7740 kcal
Összesen
8929
kcal
- 1% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.2 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 187.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
744
kcal
- 1% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 812.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2294.8 g
-
Cukor 2252 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2255.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4912 micro
-
β-crypt 905 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1887 micro
Összesen
8929
kcal
- 1% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
-
2 kg befőzőcukor
Elkészítés
- A szilvát átnézzük, szárát kihúzzuk, megmossuk.
- Magostul, héjastul lábasba tesszük, és alacsony lángon főzni kezdjük.
- Kb. fél óra alatt megpuhul. Egy másik nagy lábost és egy fém tésztaszűrőt is előveszünk. A tésztaszűrőt a lábosba helyezzük. Egy lyukas merőkanállal a magos gyümölcshúst a tésztaszűrőbe szedjük 2-3 merőkanalanként, és egy fakanállal vagy merev spatulával átpasszírozzuk a gyümölcshúst a lyukakon. A magokat kidobjuk. Igazából férfimunka... De vagy ez vagy a magozás...
- A szilvából nyert levet és húst egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk a cukrot. Alacsony lángon sűrűre főzzük.
- Közben az üvegeket a sütőben 100 Celsius fokon fertőtlenítjük.
- Hideg tálon próbát végezhetünk. Ha egy kávéskanál forró lekvár megbőrösödik a hideg tálon egy percent belül, akkor kész. Az enyém sűrű, de még folyós lekvár lett, ahogy mi szeretjük.
- Viaszos papírkoronggal vagy sütőpapírból kivágott körökkel lefedjük a lekvárt, és fóliát is rakunk rá.
- Hűvös, naptól védett helyen tároljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5154
- Feltöltés dátuma: 2014. december 25.
Ajánló
Ínyencek próbálják ki zabkekszen, natúr sajtkrém rétegen!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A legfinomabb lekvárok vad gyümölcsökből készülnek! Kb. 3,5 liter lesz belőle.