adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
167g sertésoldalas323 kcal
-
83g véres hurka316 kcal
-
155 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
Összesen
935
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
500g véres hurka1895 kcal
-
300g sütnivaló kolbász927 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
5610
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
35.3g sertésoldalas69 kcal
-
17.7g véres hurka67 kcal
-
10.6g sütnivaló kolbász33 kcal
-
35.3g burgonya20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
Összesen
199
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1578.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 1082 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 236.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
935
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.6 g
Zsír
-
Összesen 451.7 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 186 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9473.3 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1996 mg
-
Nátrium 6493 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1418.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 1057 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 1071 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
5610
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertésoldalas
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az oldalast a csontok mentén egyforma darabokra vágjuk, és pár órával előbb sózzuk, borsozzuk.
- Az oldalast akkora tepsibe rakjuk, hogy majd a hurkák és a kolbász is elférjen mellette. 2 ek zsírt tegyünk alá, 2 dl vizet öntünk hozzá, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. ½ órát pároljuk.
- Ezután hozzátesszük a kolbászt, amit hústűvel megszurkálunk, és fólia nélkül sütjük, mérsékelt tűzön.
- Újabb ½ óra elmúltával a hurkák is belekerülnek, szintén megszurkálva, hogy ne pukkadjanak szét. Készre sütjük (még újabb 1/2 óra).
- A burgonyákat alaposan megmossuk, és villával sűrűn megszurkáljuk. Egy mikrózható, lapos tányérra egymás mellé rendezzük, és a legnagyobb fokozaton 12-17 percig sütjük (szúrópróba).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x24x6
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 49 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3502
- Feltöltés dátuma: 2012. február 01.
Ajánló
Tálaláskor a sült zsírjával meglocsoljuk a sült burgonyát. Savanyúsággal, párolt káposztával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Azért városi disznótoros, mert nem saját készítésű, hanem vásárolt az alapanyag. Érdemes kipróbáni!