r
Nosalty Logó

Update kétrétegű sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Update kétrétegű sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

519
Kalória
10.5g
Fehérje
44.6g
Szénhidrátok
33g
Zsír
60.1g
Víz
140.8g
Koleszterin
728.6mg
Rost
18.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    264.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5557.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 4149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat, 25 g update cukrot, a lisztet, a sütőport és egy tojást egy tálban öszzekeverünk, és tésztává gyúrunk. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
  2. Krém a túrókrémet, 40 g update cukrot, 3 tojássárgáját, a tejfölt, az olajat, a tejet és a vaníliás pudingport egy tálban összekeverünk, amíg csomómentes lesz.
  3. Az elkészült krémből egy csészényit félreteszünk a második réteghez.
  4. Egy kerek tortaformát kikenünk vajjal, és a tésztát úgy oszlatjuk el benne, hogy legyen egy magas pereme, tehát alul vékonyan és a sütőforma oldalán magasan eloszlatjuk.
  5. A túrós masszát, azaz a krémet ráöntjük a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  6. Előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
  7. Ezután, mielőtt lejár a 30 perc 3 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és 1 evőkanál update cukrot. Kemény habbá verjük. A felvert habhoz hozzáadjuk az előzőleg félretett 1 csésze krémet, és finoman elkeverjük. Kivesszük a sütit a sütőből, és ráöntjük ezt a második réteg krémet.
  8. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre.
  9. Résnyire kinyitott lekapcsolt sütőben hagyjuk lehűlni. (Fontos!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Az eredeti receptet egy német szakácskönyvben találtam, és átalakítottam úgy, hogy ne hízlaljon, mivel a férjemmel mindketten fogyókúrázunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!