r
Nosalty Logó

Ultrakönnyű kalácspuffancsok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Ultrakönnyű kalácspuffancsok
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kalács tetejére

335
Kalória
9.1g
Fehérje
48.7g
Szénhidrátok
11g
Zsír
19.9g
Víz
67.2g
Koleszterin
1.5g
Rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kalács tetejére

Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kalács tetejére

Összesen 3002 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kalács tetejére

Összesen 312 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4678.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    2956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    793 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 3002 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kis méretű lábasban simára keverünk 2 evőkanál kenyérlisztet fél deciliter tejjel és vízzel.
  2. Alacsony lángon, folyamatos kavarás mellett besűrítjük, majd fóliával hűtőbe tesszük 10-15 percre.
  3. A lehűlt lisztes masszát simára keverjük 1 darab tojással, az olvasztott vajjal és 1 deciliter szobahőmérsékletű tejjel, majd félretesszük.
  4. Egy nagy méretű tálban elkeverjük a kenyérlisztet, cukrot, tejport, sót és az instant élesztőt, majd ebbe a száraz keverékbe öntjük a félretett folyékony keveréket.
  5. A kezeink vagy egy konyhai robotgép segítségével sima, enyhén ragacsos masszát gyúrunk, majd lefedve legalább 60 percig kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát finoman kilapítjuk, 9 részre osztjuk, gömböket formálunk belőlük, majd egy 20*20 cm-es tepsibe helyezzük őket.
  7. Újból lefedjük, és legalább 30 percig kelesztjük.

A kalács tetejére

  1. Az idő leteltével egy tojást elkeverünk 1 evőkanál tejjel, majd megkenjük a gömbök tetejét, és megszórjuk egy kevés barna cukorral.
  2. 190 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, végül egy kevés olvasztott vajjal megkenjük, és fogyaszthatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Pihe-puha, illatos és ultrakönnyű kalácspuffancsok, egyenesen a sütőből! Imádjuk! :) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!