Uborkasaláta újhagymával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
86
Kalória
1.4g
Fehérje
19.2g
Szénhidrátok
1.2g
Zsír
247.4g
Víz
3g
Koleszterin
1.3g
Rost
15.3g
Cukor
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
86
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
345
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
29
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 247.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
86
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 989.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 308 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1368 micro
Összesen
345
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
29
kcal
Elkészítés
- A fürtös uborkát vagy a kígyó uborkát megpucoljuk és minél vékonyabb szeletekre vágjuk. Alaposan besózzuk és hagyjuk állni.
- Addig öntsük a vizet egy mérőedénybe, adjuk hozzá a cukrot és az ecetet. Állítsuk be az ízeket.
- Ha már sok levet eresztett az uborka, akkor facsarjuk ki a levét és helyezzük egy másik tálba.
- Öntsük rá a cukros-ecetes egyveleget. Ha nem elég sós, akkor még azt is adhatunk hozzá.
- Az újhagymát vágjuk fel vékony szeletekre. Ezt is dobjuk bele.
- Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálaljuk pirospaprikával és/vagy tejföllel. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Nyáron egy hideg uborkasaláta a vasárnapi rántott húshoz, na ezt nevezzük mi komfort food-nak. Érdemes a nyári hónapokban fürtös uborkából készíteni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!