r
Nosalty Logó

Uborkasaláta újhagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hankusz Sára
Uborkasaláta újhagymával
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 86 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 345 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fürtös uborkát vagy a kígyó uborkát megpucoljuk és minél vékonyabb szeletekre vágjuk. Alaposan besózzuk és hagyjuk állni.
  2. Addig öntsük a vizet egy mérőedénybe, adjuk hozzá a cukrot és az ecetet. Állítsuk be az ízeket.
  3. Ha már sok levet eresztett az uborka, akkor facsarjuk ki a levét és helyezzük egy másik tálba.
  4. Öntsük rá a cukros-ecetes egyveleget. Ha nem elég sós, akkor még azt is adhatunk hozzá.
  5. Az újhagymát vágjuk fel vékony szeletekre. Ezt is dobjuk bele.
  6. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Tálaljuk pirospaprikával és/vagy tejföllel. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 828
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 25.

Ajánló

Lehet cukorpótlóval is készíteni, vegán tejföllel is vagy csak simán pirospaprikával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Uborkasaláta újhagymával
Hankusz Sára 162 recept

Nyáron egy hideg uborkasaláta a vasárnapi rántott húshoz, na ezt nevezzük mi komfort food-nak. Érdemes a nyári hónapokban fürtös uborkából készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek