Uborkasaláta újhagymával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hankusz Sára
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
86
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
345
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
29
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 247.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
86
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 989.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 308 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1368 micro
Összesen
345
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg apró uborka
-
só ízlés szerint
-
2 közepes db újhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A fürtös uborkát vagy a kígyó uborkát megpucoljuk és minél vékonyabb szeletekre vágjuk. Alaposan besózzuk és hagyjuk állni.
- Addig öntsük a vizet egy mérőedénybe, adjuk hozzá a cukrot és az ecetet. Állítsuk be az ízeket.
- Ha már sok levet eresztett az uborka, akkor facsarjuk ki a levét és helyezzük egy másik tálba.
- Öntsük rá a cukros-ecetes egyveleget. Ha nem elég sós, akkor még azt is adhatunk hozzá.
- Az újhagymát vágjuk fel vékony szeletekre. Ezt is dobjuk bele.
- Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálaljuk pirospaprikával és/vagy tejföllel. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 842
- Feltöltés dátuma: 2024. július 25.
Ajánló
Lehet cukorpótlóval is készíteni, vegán tejföllel is vagy csak simán pirospaprikával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hankusz Sára
164 recept
Nyáron egy hideg uborkasaláta a vasárnapi rántott húshoz, na ezt nevezzük mi komfort food-nak. Érdemes a nyári hónapokban fürtös uborkából készíteni.