Uborkasaláta alap télire
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kisvakond
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48616.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 48452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 233.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
37
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194466.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 193810 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 934.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
147
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12964.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 12921 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
10
kcal
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, legyaluljuk, vagy ha tzatzikit szeretnénk belőle készíteni, lereszeljük.
- Sterilizált üveg(ek)be rétegezzük a következők szerint: 1 ujjnyi só, 2 ujjnyi uborka, 1 ujjnyi só... így tovább.
- Amikor megtelt az üveg, várunk 10-15 percet, ekkor levet ereszt, és összeesik az ubi, így folytatjuk a rétegezést, a lényeg, hogy a tetejéresó kerüljön.
- Az üveget lezárjuk, mehet a helyére.
- Felhasználáskor az uborkából a sót vízben kell kiáztatnikb 2 órán keresztül úgy, hogy a vizet fél óránként lecseréljük, közben kóstolgatjuk. Ha kellőképpen kiázott belőle a só, úgy készítjük el, mint a frisset.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16090
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Kisvakond
5 recept
Ezt a receptet úgy teszem fel, hogy biztos sikeréről még nem tudok beszámolni, mert Én is most készítettem először, de reménykedem, mert 1 hete tartja magát, nem változott sem a színe, sem az állaga. Ismerősöm, akitől a receptet kaptam télen is készít belőle salit. Szóval úgy gondoltam, egy próbát mindenképp megér, most még aránylag jó áron lehet kapni uborkát, a sima asztali só sem egy drága mulatság, úgyhogy akinek kedve van, kísérletezzen velem, hátha Karácsony környékén sikerül a frisshez hasonló uborkasalátát készíteni belőle. (Nálam kovászolni való uborkából készült)