r
Nosalty Logó

Uborkás szendvicskrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Uborkás szendvicskrém
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2285 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1861 micro
Összesen 810 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha krémsajtot keverjük ki a tejföllel meg a majonézzel. Keverjük bele a finomra vágott fokhagymát.
  2. Vágjuk karikára az újhagymát a zöldjével együtt, forgassuk össze a krémsajttal.
  3. Az uborkát mossuk meg alaposan, és vágjuk nagyon apró (kb. fél cm-es) kockákra, és szintén adjuk az ízesített sajthoz.
  4. Lefóliázva rakjuk hűtőbe legalább 3 órára, de lehet egész éjszakára is.
  5. Kenjük kenyérre, tortillára, bagelre. Ha gondoljuk, sózhatjuk, borsozhatjuk, meg lehet hinteni chilipehellyel is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5964
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 26.

Ajánló

Én megkentem egy tortilla lapot, főtt tojást karikáztam rá, és feltekertem. A tojást sóztam, borsoztam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem két szép kígyóuborkát, mert akciós volt. A lánykám gyakran eszi reggelire, gondoltam, ő már le van tudva akkor. Aztán mondta nekem, hogy a múltkor valamitől nem érezte jól magát, és lehet, hogy az uborka volt a bűnös. Pont olyan ételek voltak a menün, amihez nem igazán illett az uborkasaláta, így aztán receptvadászatra indultam. Sokan termesztenek uborkát, és amiért bőségesen terem, más is ugyanezt tette, ötleteket keresgélt, mit kezdjen vele. Ennek a szendvicskrémnek volt a legnagyobb sikere, volt aki azt írta, hogy a következő évben az uborka dupláját fogja vetni, csak emiatt a recept miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...