r
Nosalty Logó

Tyúkláb Mártiti konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mártiti
Tyúkláb Mártiti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1232
Kalória
18.7g
Fehérje
62.5g
Szénhidrátok
101.3g
Zsír
102g
Víz
97g
Koleszterin
1.4g
Rost
23.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 9859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    810.1 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    338 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    255 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9242.4 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1984 mg
  • Nátrium
    3531 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.8 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    816.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    283 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 9859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 425 kcal

Elkészítés

  1. A liszt kivételével összekeverjük az alapanyagokat. Utoljára adjuk hozzá óvatosan a lisztet, nehogy túl kemény legyen a tésztánk. Érdemes megkóstolni, hogy elég édesnek érezzük e, mert ez is egyénileg változik, ki milyen édesen szereti.
  2. Akkor jó, ha még jól formálható, de a kezünkhöz már nem ragad.
  3. Ezt a tésztát tulajdonképpen pihentetni sem kell, elég annyi idő, amíg a deszkát elővesszük, és az olajat vagy zsírt felforrósítjuk. Persze, ha pihen egy kis ideig, az nem árt neki.
  4. A nyújtódeszkát meglisztezzük, de nyújtófát nem használunk. Egyszerre csak egy maréknyi tésztát veszünk ki, és rudat sodrunk belőle. Én kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra szoktam sodorni.
  5. 7-8 cm hosszúságúra vagdossuk egy éles késsel. Az egyik végét bevágjuk a közepéig, a másik végét átfordítjuk 90'-ban, és azt is bevágjuk, széthajtjuk, hogy négy lábat kapjunk. Lehet más formára is készíteni, én már így szoktam meg. Addig ismételjük ezt a műveletet, amíg a tésztánk el nem fogy.
  6. Bő, forró olajban vagy zsírban megsütjük az egyik oldalát szép pirosra, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is megsüljön. Vigyázzunk, ne süssünk egyszerre sokat, mert kissé megdagadnak. Hagyjunk köztük helyet.
  7. Én papírtörlőre szedem, hogy feligya a felesleges zsiradékot. A tetejére szórhatunk porcukrot, de kenhetünk rá gyümölcslekvárt vagy nutellát is. Egy kiadós leves után is tökéletes tészta. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Ha gyors, és egyszerű sütit akarok, általában ezt készítem. Pikk-pakk kész. Nálunk van, aki porcukorral szereti, és van, aki lekvárt ken rá. Én csak úgy, minden nélkül szeretem, a saját ízéért. :o) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!