r
Nosalty Logó

Tűzdelt karaj zöldségmártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tűzdelt karaj zöldségmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2360 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    1826.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5071 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1167 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    711 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, egyet nagy hasábokra vágunk, a többit daraboljuk, és próbáljuk nem elkóstolgatni- ez utóbbi a hasábokra vágott szalonnára is vonatkozik.
  2. Egy vékony, de hosszú késsel a karajt feltűzdeljük, és a résekbe beleszúrjuk a zöldség- és szalonnacsíkokat (javaslom, hogy a szalonnát NAGYON hűtsétek le, mert úgy könnyebb beledugni a húsba).
  3. Szóval, mikor már szanaszét tűzdeljük szerencsétlen karajt, fogjuk a feldarabolt zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, fokhagymázzuk, és belezúdítjuk őket egy sütőzacsiba. A husi külsejét is sózzuk-borsozzuk, majd ez is mehet a sütőzacsiba, amit lezárva-kilyuggatva beledugunk a (természetesen már begyújtott) sütőbe, és elmegyünk, hogy megnézzünk egy háromnegyed órás sorozatot.
  4. Mikor az idő lejárt, a zöldségeket kiszedjük a husi alól, a húst pedig hagyjuk megpirulni. Míg az pirul, a zöldségeket vízzel krémes állagúra turmixoljuk, megfőzzük ízesített (leveskocka) vízben a rizst, és kikeverjük a zöldségmix-szel (kukorica-borsó-kaliforniai paprika). Mikor a hús megsül, szép színt kap, tálaljuk, és gyorsan elfogyasztjuk ezt a finomságot :) Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1796
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel úgy jutott eszembe, hogy kolléganőmnél láttam egy nagyon jól kinéző krémet, amit, mint elmondta, a sült zöldségekből készítettek. Ebből indultam ki, mi lenne, ha egy tűzdelt karajt társítanék hozzá? Páromnak nagyon tetszett az eredmény, pedig a vadas mártását utálja... ezt sikerként könyvelem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...