r
Nosalty Logó

Túróval töltött zsemle csokikrémmel diétásan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túróval töltött zsemle csokikrémmel diétásan
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött zsemléhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

313
Kalória
21.5g
Fehérje
42.2g
Szénhidrátok
7.8g
Zsír
71.3g
Víz
-
Koleszterin
6.8g
Rost
2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 129 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 313 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 313 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A töltött zsemléhez

  1. Skalpoljuk meg a zsemlét. (Nekem ekkor 55 g-os lett. A tápértéket ezzel számolom.)Kaparjuk ki a belét, és tépkedjük egy tálkába.
  2. A túrót tegyük a zsemlebél mellé, öntsünk rá 10 ml tejet, és édesítsük steviával. Dolgozzuk jól össze.
  3. Ezzel a masszával töltsük meg a zsemlét, ügyeljünk, hogy a széleibe is jusson.
  4. Tegyük tepsibe, és kenegessük meg a 10 ml tej kb. a felével. Előmelegített sütőben süssük meg. Akkor jó, ha a túró már jól összeállt.
  5. Ha kivettük, megint kenjük át a maradék tejjel. Jöhet rá a csokikrém!

A csokikrémhez

  1. A kakaóport és a steviát vízzel keverjük csomómentesre.
  2. Főzzük a kívánt állagig. Vigyázzunk, mert könnyen lekap.
  3. Ha kész, már mehet is a zsemlére.

A díszítéshez

  1. A leöntött zsemlét pedig szórjuk meg zabpehellyel.
  2. Mint látjátok, nem spóroltam a csokikrémmel és a pehellyel, aki annyira nem rajong érte, az csak a felét tegye rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ugye, hogyha ránéztek a képre, akkor valami tömény édes, töltött fánk jut eszetekbe? De hát, az tilos! Na, nem baj, ez a recept most kárpótol titeket minden nem-megevett fánkért! Fogyasszátok bátran, mert ez nem bűn.:) (Azért ne vacsira együk.) Rengeteg változatát készítem, sósakat és édeseket egyaránt. Megtölthetjük bármelyik krémtúrómmal akár, vagy mehetnek gyümölcsdarabkák a belsejébe. A szósz is lehet változtatni, pl. hígabbra főzött pudinggal is le lehet önteni. Egy adag tápértéke: energia: 291.3 kcal fehérje: 23.43 g szénhidrát: 42.1 g zsír: 2.87 g

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 növény, amit sose ültess magaságyásba

A magaságyás kiépítése több szempontból is előnyös, többek között azért, mert bárhol kialakíthatod, jobb lesz a terméshozam és a minőség, idősek számára pedig kimondottan előnyös, hogy kíméli a térdet és a derekat. Azonban fontos tudni arról, hogy nem minden növényt érdemes magaságyásba költöztetni.

6 tipp, hogy húsvétkor se álljon le a fogyás

Ha a húsvéti időszakra sem szeretnéd felfüggeszteni a diétádat, de nem óhajtasz lemondani a finom fogásokról, akkor mutatunk pár tippet, hogy még az ünnep alatt is olvadjanak rólad a kilók, vagy legalábbis ne gyarapodjon a súlyod.

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!