r
Nosalty Logó

Túróval töltött gomba krumpliágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Túróval töltött gomba krumpliágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.5 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    414 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6710 g
  • Cink
    533 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    414 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    244 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1060 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2559 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2593 micro
Összesen 2724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk. Sós vízben megfőzzük. (Én újkrumpliból csináltam, így 10 perc főzés elég volt.) Ha megfőtt, leszűrjük.
  2. A gombákat megpucoljuk, a tönköket óvatosan kiszedjük, és apróra vágjuk.
  3. 4 dkg vajat beleteszünk egy lábosba, rátesszük a felaprított gombát.
  4. A medvehagymát megmossuk, jól lerázzuk, felvágjuk, és a gombához tesszük. A petrezselymet is felaprítjuk. Amikor a leve már majdnem elfőtt a gombának, hozzáadjuk a petrezselymet, borsozzuk, enyhén megsózzuk.
  5. Az 5 dkg tejfölt, 2-3 ek vizet, és a lisztet kikeverjük, majd ha elfőtt a gomba leve, hozzáadjuk. Pár pillanat alatt besűrűsödik, akkor lehúzzuk a tűzről. Pár percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a túrót. Krémesre keverjük.
  6. Egy tepsit kikenünk 3 dkg vajjal, majd elosztjuk benne a krumplit. Ráhelyezzük a gombák kalapját, és egy kanál segítségével megtöltjük őket.
  7. A mozzarellát lereszeljük, és elosztjuk a gombákon.
  8. A tojásokat a 15 dkg tejföllel elkeverjük simára, sózzuk, és a gombák közé csorgatjuk a krumplira.
  9. Hideg sütőbe tesszük, alufóliával letakarva. 200 fokra állítjuk a sütőt, kb 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és pirosodásig, kb 10 percig sütjük még.
  10. Forrón tálaljuk salátával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7236
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróval töltött gomba krumpliágyon
Gonoszka1 428 recept

Ez volt a május elsejei ebédünk. Nagyon finom, ajánlani tudom mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...