r
Nosalty Logó

Túrós tésztával rakott lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Túrós tésztával rakott lecsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5398 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.7 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 1351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.4 g

Zsír

  • Összesen
    292.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11571 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    4176 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1340 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2111 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 5398 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    297 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk, sózzuk, és 3 ek napraforgó olajon megpároljuk.
  2. Sós vízben a tésztát megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a túróval.
  3. Kisütjük a kockára vágott szalonnát, a zsírját a túrós tésztához keverjük, és hozzáadjuk a tejfölt is.
  4. Egy közepes tepsit kiolajozunk, beletesszük a fele túrós tésztát, ráöntjük a lecsót, rá a karikára vágott kolbászt, kicsit meglocsoljuk tejföllel.
  5. Befedjük a maradék tésztával, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2239
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós tésztával rakott lecsó
Salamon Csilla 1202 recept

Üveges lecsó is jó hozzá. Gyorsan elkészülő, mindent bele étel. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...