r
Nosalty Logó

Túrós tészta sütőben, extrákkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SZ.I.Z.
Túrós tészta sütőben, extrákkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

794
Kalória
31.4g
Fehérje
70g
Szénhidrátok
42.2g
Zsír
151.7g
Víz
84.7g
Koleszterin
2.9g
Rost
8.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Összesen 794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Összesen 4761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Összesen 264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.7 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.5 g

Zsír

  • Összesen
    253.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9208.2 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2755 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1250 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 4761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.3 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés olajon elkezdjük hevíteni a kis kockákra vágott szalonnát, majd a szintén kis kockákra vágott lilahagymát (nem kell nagyon megpirítani őket), végül meghintjük a kis mokkáskanál őrölt paprikával.
  2. Eközben vagy ez előtt lereszeljük a sajtot. A túróval összedolgozunk egy csipet sót és két evőkanál tejfölt. A maradék tejfölbe ételízesítőt (mehet bővebben bele, ettől nagyon ízes lesz a végeredmény), és kaprot keverünk (lehet szárított is ha az van otthon).
  3. Kifőzzük a tésztát sós vízben (majdnem teljesen készre, mert még a sütőben is lesz).
  4. Az elkészült tésztát összeforgatjuk a szalonnazsíros-lilahagymás keverékkel, ettől sokkal fincsibb lesz.
  5. Most már csak rétegelnünk kell a hozzávalókat egy kisebb, de magasabb falú sütőedényben. (Nekem kb. 20 x 33 és 7 cm magas zománcozott tepsim van.) Kis olajat kenünk az aljára, aztán jöhetnek az összetevők, míg el nem fogynak: tészta, túró (nem muszáj a szabályos elterítéssel bajlódni, lehet nagyobb darabokban csak "dobálni" rá), reszelt sajt, a tejfeles "szósz", aztán elölről az egész. Legtetejére tejfel kerüljön, az pedig megszórva a szép színes ételízesítővel és a zöld kaporral.
  6. Betoljuk az előmelegített sütőbe, 10-15 percnél nem is kell több neki, az ízek remekül összesülnek. Úgy a legfinomabb, ha néhol a hő meg is kapja a tésztát, ott ropogósabb.
  7. Aztán már csak tányérra kell szednünk, nagyon guszta ahogy melegen nyúlik a sajt benne. Ez egy könnyen, gyorsan elkészíthető, de mégis nehéz étel, ami elég pár napra, egy sima túrós csusza kicsit felturbózva!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!