r
Nosalty Logó

Túrós rétes ahogy Sylvia készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Macska
Túrós rétes ahogy Sylvia készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

975
Kalória
31.4g
Fehérje
106.2g
Szénhidrátok
47g
Zsír
161g
Víz
158.1g
Koleszterin
2.6g
Rost
54.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7919.3 g
  • Cink
    1956 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1059 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.1 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    965.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1060 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 5855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, majd a tojással, sóval és tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk belőle, amit konyharuhával letakarva kb fél óráig pihentetünk.
  2. A 7 dkg zsírból a 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk - épphogy összeálljon, nem kell hosszasan sütni, nehogy megbarnuljon.
  3. A töltelékhez habosra keverjük a vajat a tojással és a cukrokkal, majd hozzákeverjük a túrót, a citrom lereszelt héját és egy keveset a levéből, valamint a megmosott mazsolát. A tejfölt közvetlenül a kenés előtt tesszük hozzá, hogy ne engedjen levet.
  4. A tésztát vékonyra kinyújtjuk,megkenjük a világos rántással,bejgli-szerűen feltekerjük, és 4 darabba vágjuk (4 rúd lesz belőle).
  5. Az első tésztadarabot vékonyra kinyújtjuk (olyan szélesre, mint a tepsi), megszórjuk 1 evőkanál búzadarával, és kb a feléig megkenjük a töltelék 1/4-ével, feltekerjük, és behelyezzük a kikent tepsibe.
  6. Ezt még háromszor megismételjük, és úgy helyezzük el a rudakat, hogy 1-2 cm hely maradjon közöttük.
  7. Megkenjük a tetejüket olvasztott zsírral.
  8. Előmelegített 200 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 45x50x3

A szomszéd nénit köszöntöttük születésnapja alkalmából, és ezzel a csuda finom rétessel várt bennünket. Mondanom sem kell, hogy hazafele már a recepttel mentem. Természetesen bármilyen töltelékkel elkészíthető - én legközelebb a férjem kérésére káposztásat sütök.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!