r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa Puszedli konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pogácsa Puszedli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Kenéshez:

Szóráshoz:

Összesen 1709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Kenéshez:

Szóráshoz:

Összesen 3421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Kenéshez:

Szóráshoz:

Összesen 375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.4 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    3098 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 1709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    249.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9512.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    6196 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2066 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2029 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 3421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Kenéshez:

Szóráshoz:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A vajat, a túrót és a sót simára gyúrjuk.
  2. Beletesszük a tojássárgáját és az élesztőt. Eldolgozzuk benne a tojássárgáját, csak annyira, hogy amikor hozzáadjuk a lisztet, ne legyen csomós masszánk.
  3. Hozzáadagoljuk a lisztet. Először lassan, majd gyorsabban összedolgozzuk a tésztát, végül kidolgozzuk szép simára.
  4. Egy lisztezett felületre kitesszük, és ott is még átgyúrjuk. Lefóliázzuk, és hűtőszekrénybe helyezzük. Ott pihentetjük kb. 2 órát (de aki nem ér rá aznap elkészíteni, nem probléma, ha egész éjszakára hűtőben marad).
  5. Mikor megfelelően átdermedt a tésztánk, újra lisztezett felületre helyezzük, és átgyúrjuk.
  6. Érdemes ráhajtogatni egy szimpla és egy dupla hajtást. (Nem kötelező, a képen látható pogácsák is ráhajtogatás nélkül készültek. Nyilván látszik, hogy nem olyan magasak, de az íze nem változik. :) )
  7. Kilapítjuk, még a tetejét meglisztezzük, és kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, majd kiszurkáljuk kerek kiszúróval.

Kenéshez:

  1. A kiszúrt tésztákról leseperjük a felesleges lisztet.
  2. A tojást kikeverjük, majd lekenjük őket.

Szóráshoz:

  1. Ezek után pedig feldobáljuk a reszelt sajtot, és belehelyezzük a tepsibe, megfelelő helyet hagyjunk azért közöttük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1592
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Ajánló

Ajánlott a tetejére még szezámmagot is tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm névnapjára készítettem a vendégeknek.:) Gyorsan fogyott, nagyon ízlett mindenkinek. Csak ajánlani tudom. Ezt a receptet egy cukrásztól lestem el. (Persze a hozzávalóknál lehet duplázni, triplázni az adagmennyiségeket, mert ebből kevés lesz.)

Hozzávalók

Tésztához:

Kenéshez:

Szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...