r
Nosalty Logó

Túrós pite Adrienne konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pite Adrienne konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5090.5 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 2890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat 3 tojással, fél pohár tejföllel alaposan összekeverjük.
  2. Kb. nagyonsűrű palacsintatészta állagú legyen. Ha hígabb, nyugodtan elbír még egy-egy kanál lisztet, darát.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
  4. A tetejére ráöntjük a maradék fél pohár tejföl +1 tojás keverékét.
  5. Ne ijedjünk meg, csak nagyobb "cseppek" lesznek a tetején, mindenhová nem jut egyenletesen, de ettől lesz olyan "túrós pités"!
  6. Közepes lángon addig sütjük, amíg "pirul" egy kicsit a tejföl a tetején, vagy tűpróba.
  7. Szeleteljük, megszórjuk vaníliás cukor és porcukor keverékével, vagy amelyiképpen akadotthon. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 38x21x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6532
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

20 évesen, friss házasként, kedvenc szakácsnő szomszédasszonyomtól kaptam a receptjét... Rám is fért nagyon, az egyszerűsége miatt, mert nem nagyon voltam még akkor "gyakorló háziasszony"... De annál istenibb a végeredmény!!! Csak egy pillanatra fordulok el, és már nincs is a tányéron... Kiadós leves mellé, második fogásként ajánlom, de desszertként is elfogy!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...