Túrós-narancsos muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szolnok0911
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
573
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
3440
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.7 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 133.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
573
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 129.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3466.3 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1081 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.8 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 800.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1200 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 1076 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1136 micro
-
β-crypt 669 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1275 micro
Összesen
3440
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.4 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
12 dkg margarin
-
17 dkg cukor
-
3 közepes db narancs (kifilézve, a hártyájából kivágva, én a tészta fölött vagdostam ki, így a leve sem ment kárba)
Elkészítés
- A túrót becukrozzuk, meg lehet csinálni előző este, hogy levet eresszen.
- A margarint a cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat egyesével, majd a lisztből 20 dkg-ot.
- Hozzáöntjük a cukros túrót.
- A narancsot késsel meghámozzuk, hogy mindenhol lejöjjön a fehér héja. Az edény felett kivágjuk a hártyából. Itt lehet akár belereszelni a narancs héját is, és a narancs leve is belefolyhat a tésztába.
- Innen a tészta állagát nézzük, lágy muffin tésztának kell lennie, ne túl folyós, de ne is túl kemény. A maradék 10 dkg lisztet és a tejet eszerint adjuk még hozzá. (Nekem első alkalommal, csak a 10 dkg liszt kellett hozzá, mert a túró és a narancs levétől folyósabb tésztát kaptam.)
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2083
- Feltöltés dátuma: 2016. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
szolnok0911
1 recept
Egyik este maradt egy kis túró a palacsinta töltelékből, úgy gondoltam, hogy muffinba a legegyszerűbb belekavarni, hogy elfogyjon. Aztán megláttam még egy pár narancsot, úgyhogy azt is beleraktam. Így lett ez a recept.