r
Nosalty Logó

Túrós-narancsos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szolnok0911
Túrós-narancsos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.3 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.8 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    669 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 3440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

  • 12 dkg margarin
  • 17 dkg cukor
  • 25 dkg tehéntúró (én előző napi cukros túrót tettem bele, így volt leve is)
  • 3 közepes db narancs (kifilézve, a hártyájából kivágva, én a tészta fölött vagdostam ki, így a leve sem ment kárba)
  • 1 dl tej (nekem nem kellett, mert elég leves volt a túró és a narancs)

Elkészítés

  1. A túrót becukrozzuk, meg lehet csinálni előző este, hogy levet eresszen.
  2. A margarint a cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat egyesével, majd a lisztből 20 dkg-ot.
  3. Hozzáöntjük a cukros túrót.
  4. A narancsot késsel meghámozzuk, hogy mindenhol lejöjjön a fehér héja. Az edény felett kivágjuk a hártyából. Itt lehet akár belereszelni a narancs héját is, és a narancs leve is belefolyhat a tésztába.
  5. Innen a tészta állagát nézzük, lágy muffin tésztának kell lennie, ne túl folyós, de ne is túl kemény. A maradék 10 dkg lisztet és a tejet eszerint adjuk még hozzá. (Nekem első alkalommal, csak a 10 dkg liszt kellett hozzá, mert a túró és a narancs levétől folyósabb tésztát kaptam.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2083
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-narancsos muffin
szolnok0911 1 recept

Egyik este maradt egy kis túró a palacsinta töltelékből, úgy gondoltam, hogy muffinba a legegyszerűbb belekavarni, hogy elfogyjon. Aztán megláttam még egy pár narancsot, úgyhogy azt is beleraktam. Így lett ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...