r
Nosalty Logó

Túrós kifli ahogy Földi eper készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túrós kifli ahogy Földi eper készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kiflihez

A tetejére

599
Kalória
18.6g
Fehérje
55.5g
Szénhidrátok
33.2g
Zsír
59g
Víz
-
Koleszterin
1.4g
Rost
12.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A tetejére

Összesen 599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A tetejére

Összesen 2394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A tetejére

Összesen 280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3038 g
  • Cink
    650 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    500 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.2 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

A kiflihez

  1. Kiolvasztjuk szobahőmérsékleten a tésztát, majd elfelezzük.
  2. Lisztezett gyúrótáblára helyezzük, a tésztát is jól lelisztezzük, majd kinyújtjuk addig, míg legalább 30x35 cm-es formát kapunk. Ne legyen túl vékony, mert könnyen elszakad, gyakran lisztezzük is.
  3. Miután kinyújtottuk, vizszintesen három sort és függölegesen négyet-ötöt vágunk belőle úgy, hogy 15 kocka legyen.
  4. Kikavarjuk a tölteléket: a túrót villával jól áttörjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, 1/2 citrom levét és a vaníliát.
  5. Minden kockára kis halmot teszünk, amiket a végén elkenegetünk a tésztán.
  6. Mikor kész a "töltelékezés", az alsó sarkánál felcsavarjuk úgy, hogy kis tekercset kapjunk, majd kiflivé formáljuk.
  7. Mindkét tésztával egyformán bánunk el, a krémet úgy alakítjuk, hogy egy kockára kb. egy teáskanálnyi töltelék jusson.
  8. Tojásfehérjével mindegyik tetjét megkenjük.
  9. Sütőpapirral kibélelt tepsiben 20 percig vagy pirosodásig sütjük.
  10. Tálaláskor vaníliával elkevert porcukrot hintünk rá. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a süti több forrásból készült, de az ötlet saját. Az íze nagyon bejött a családnak, töltelékként lekvárt, kakaós krémet is használhatunk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!