r
Nosalty Logó

Túrófánk Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Túrófánk Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6508.4 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 2089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.8 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalóit összekeverjük, és galuska tészta állagú masszát fogunk kapni.
  2. Ha elég híg lenne, akkor még tegyünk hozzá 1-2 ek. lisztet. (1/2 órát hagytam állni, de nem szükséges.)
  3. 4 cm-nyi olajat hevítünk egy közepes lábasban, de forró ne legyen, mert elég, és nem sül át a belseje! (3 db-ot tettem sütéskor az edénybe.) Lassú tűznél fedő alatt, gyakran megfordítva sütjük ki a fánkokat. Szép ducikra megnőnek, 12 db lett belőle. Egy nagyobb kanállal vesszük ki a masszából, egy kicsit megvizezzük a kezünket, és így formázzuk a fánkjainkat.
  4. Kissé meghintve porcukorral és baracklekvárral fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8476
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Zamat és illat blogon találtam ezt a jó kis fánk receptet. Nem időigényes, finom, és kezdő háziasszonyoknak is könnyen elkészíthetik.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...