r
Nosalty Logó

Türingiai morzsás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Türingiai morzsás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kevert tésztához:

A morzsához:

Az öntethez:

Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kevert tésztához:

A morzsához:

Az öntethez:

Összesen 4464 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kevert tésztához:

A morzsához:

Az öntethez:

Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 4464 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A kevert tésztához:

A morzsához:

Az öntethez:

Elkészítés

A kevert tésztához:

  1. A vajat a cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet és a tejet.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 20x25x8 cm tepsibe simítjuk.
  3. A vajat a cukorral és a liszttel morzsásra dolgozzuk, és a kevert tésztára szórjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Kivesszük, és rögtön meglocsoljuk a tejszínnel. Hagyjuk 5-6 órát állni, majd felvágjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2277
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű, nagyon finom, szaftos sütemény. A kevert tésztát megszórhatjuk gyümölccsel is, majd rá a morzsa.

Hozzávalók

A kevert tésztához:

A morzsához:

Az öntethez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...