Türingiai morzsás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kevert tésztához:
-
21g vaj149 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
5g tej3 kcal
A morzsához:
-
21g vaj149 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
Az öntethez:
-
21g habtejszín61 kcal
Összesen
744
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kevert tésztához:
-
125g vaj896 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
30g tej17 kcal
A morzsához:
-
125g vaj896 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
Az öntethez:
-
125g habtejszín365 kcal
Összesen
4464
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kevert tésztához:
-
11.4g vaj82 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
11.4g finomliszt42 kcal
-
2.7g tej2 kcal
A morzsához:
-
11.4g vaj82 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
18.3g finomliszt67 kcal
Az öntethez:
-
11.4g habtejszín33 kcal
Összesen
409
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
744
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 254.4 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1036 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1954.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 877 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.2 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 232.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 2175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
4464
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
409
kcal
Hozzávalók
A kevert tésztához:
A morzsához:
-
125 g vaj
-
125 g cukor
-
200 g finomliszt
Az öntethez:
-
125 ml habtejszín
Elkészítés
A kevert tésztához:
- A vajat a cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet és a tejet.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 20x25x8 cm tepsibe simítjuk.
- A vajat a cukorral és a liszttel morzsásra dolgozzuk, és a kevert tésztára szórjuk.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Kivesszük, és rögtön meglocsoljuk a tejszínnel. Hagyjuk 5-6 órát állni, majd felvágjuk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2279
- Feltöltés dátuma: 2017. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű, nagyon finom, szaftos sütemény. A kevert tésztát megszórhatjuk gyümölccsel is, majd rá a morzsa.