r
Nosalty Logó

Tönköly formakenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Tönköly formakenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Öreg tészta

Tang zhong

Kenyértészta

350
Kalória
14.3g
Fehérje
67g
Szénhidrátok
5.1g
Zsír
68.8g
Víz
666.7mg
Koleszterin
10.1g
Rost
7.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öreg tészta

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öreg tészta

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 4191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öreg tészta

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11767.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1541 mg
  • Foszfor
    4721 mg
  • Nátrium
    4678 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.9 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

Víz

  • Összesen
    826.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1863 micro
Összesen 4191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

Öreg tészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgép vagy dagasztógépbe teszünk (de kézzel is megdagaszthatjuk, nem olyan nagy munka), és kelesztőtálban vagy a keverőtálban letakarva, langyos helyen fél napot hagyjuk állni, majd újra átdagasztjuk.
  3. Adagokra osztjuk. Folpackba csomagolva 1-2 hétig eláll a hűtőben.
  4. Ehhez a két kenyérhez 27 dkg-ot használtam el az öreg tésztából.

Tang zhong

  1. A vizet hidegen elkeverjük a liszttel, majd felforraljuk, 1 perc alatt besűrítjük krémes állagúra.
  2. Lehűtve használjuk a kenyérsütéshez.
  3. Fedeles edényben néhány napig hűtőben eltartható, tehát érdemes nagyobb adagot elkészíteni.

Kenyértészta

  1. 27 dkg öreg tésztát, a kihűtött 12 dkg tang zhongot és az összes hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programra kapcsolunk.
  2. A megkelt kenyértésztát lisztezett deszkán két részre osztjuk, kézzel négyszög alakúra húzogatjuk, majd feltekerjük. Szilikon kenyérformába fektetjük (akinek nincs, sütőpapírral bélelt formát használjon).
  3. A kenyerek tetejét 1 kanál íróval megkenjük, és a 40 fokos sütőben fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A sütő aljába egy edénybe vizet teszünk, a hőmérsékletet 200 fokra emeljük hőlégkeverésen, és 25-30 perc alatt készre sütjük a kenyereket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x2

13 éve én sütöm a kenyerünket. Hol így, hol úgy, de mindig változtatok rajta. Ez különlegesen finom és kiváló állagú kenyér lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!