r
Nosalty Logó

Töltött paprika Konyhatündérkétől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Konyhatündérke
Töltött paprika Konyhatündérkétől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

983
Kalória
33.6g
Fehérje
179.8g
Szénhidrátok
13.4g
Zsír
318.8g
Víz
50.4g
Koleszterin
11.6g
Rost
12.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    318.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    17258 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3968.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2277 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    899 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1594 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    861 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2453 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    4750 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    3358 micro
Összesen 4914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2906 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. Bő olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk üvegesre. Mikor lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával.
  2. A rizst átmossuk, és egy nagyobb edénybe tesszük.
  3. A konzervet összetörjük, hogy ne legyenek benne nagy darabok, és összekeverjük a rizzsel. Hozzáadjuk a hagymát is a bő olajjal együtt. Sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint. Ételízesítővel is ízesítjük. Hozzáadunk összezúzott fokhagymát, mindenki a maga szájíze szerint. Az egészet jól összekeverjük.
  4. A paprikákat átmossuk, levágjuk a tetejét, és kimagozzuk.
  5. A tölteléket egyenként beletöltjük, de ne egészen tele, mert a megfőtt rizs majd úgyis kitölti.
  6. Egy nagyobb lábasba beleállítgatjuk őket szorosan, hogy ne dőljenek össze.
  7. Felöntjük vízzel, de ne lepje el a víz! A paprika tetejétől kicsit lejjebb legyen a víz szintje.
  8. Lassú tűzön főzzük. Mikor felfő, akkor adjuk a vízhez a paradicsompürét. Addig főzzük, amíg a rizs puhára nem fő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

A gond azzal lehet, mikor a lábasba állítgatjuk a paprikákat. Hamar összedőlhet. Ügyeljünk rá, hogy mikor mind belekerült, szorosan legyenek egymás mellett. Igyekezzünk egyforma nagyságú paprikákat válogatni, hogy mikor felöntjük vízzel, kb. mindegyiket ugyanaddig lepje el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hagyományos babgulyás

Legyen szó csirkepaprikásról, rakott káposztáról, paprikás krumpliról vagy más hagyományos ételről, mind a főzés öröme és a jó ízek jegyében születtek. Ilyen lenne ez a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!