Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
200g sertésdagadó938 kcal
-
48g főtt tojás74 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
22g zsemle59 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1177
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
5883
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
54.3g sertésdagadó255 kcal
-
13g főtt tojás20 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
5.9g zsemle16 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g napraforgó olaj19 kcal
-
13.6g víz0 kcal
Összesen
320
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 110.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 203.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
1177
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.6 g
Zsír
-
Összesen 551.6 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2784.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 1406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 288 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 1015 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1574 micro
Összesen
5883
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertésdagadó
-
4 db főtt tojás
-
2 db tojás
-
2 db zsemle
-
só ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
-
2.5 dl víz
Elkészítés
- A dagadót felszúrjuk (vigyázva, ki ne lyukadjon). Kívül-belül megsózzuk, állni hagyjuk.
- A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a petrezselyemzöldet.
- A zsömléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a vöröshagymás keveréket, beleütjük a két nyers tojást, fűszerezzük és alaposan összekeverjük.
- A főtt tojásokat kockára vágjuk, lazán beleforgatjuk a töltelékbe.
- Az előkészített dagadóba töltjük, a végét bevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük. Spárgával átkötözzük, mint a szalámit. Így nagyobb az esély, hogy nem reped ki és megtartja a formáját.
- Tepsibe rakjuk, olajat öntünk alá és egy pohár vizet, fóliával letakarjuk (én a gázsütőm 7-es fokozatán kellett süssem másfél óráig).
- Majd levesszük róla a fóliát és mindkét oldalát pirosra sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki, mert nem tudjuk szépen szeletelni. Szeletelés előtt jól lehűtjük.
- Húslevesből készült aszpikkal 2x lefényezzük, tálra rendezzük, majd tetszés szerint megdíszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 110 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 14112
- Feltöltés dátuma: 2012. december 29.
Ajánló
Nagyon finom bort ajánlok ízlés szerint, kinek mi a finom, Sziveszterkor pezsgőt. Mégegyszer BUÉK mindenkinek !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Karácsonyra készítettem ezt a hidegtálat, a választék bővítése céljából. Elég szerencsés vagyok a családommal, mert majdnem mindent szeretnek, köztük a hidegkonyhai készítményeket is. A hóembert fehér vajretekből készítettem. A kalapja, a sálja, az orra sárgarépa, a gombjai és a szemei szemes borsból készültek. A seprűje egy kis fenyőág. Lapka sajtból, hópihe szaggatóval két kis hópihét is tettem a tálra, amit szintén lefényeztem a hóemberrel együtt. Ha Karácsonyra már nem, Szilveszterre még el lehet készíteni. Sok sikert hozzá, BUÉK !