r
Nosalty Logó

A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dániel
A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

507
Kalória
13.8g
Fehérje
99.5g
Szénhidrátok
5.5g
Zsír
124.6g
Víz
-
Koleszterin
6.5g
Rost
2.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5531.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    4298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    498.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig pihentetjük, és hozzáadjuk az olívaolajat.
  2. A kétfajta lisztet kimérjük és összekeverjük, hozzáadjuk a sót.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd étolajon megdinszteljük.
  4. A dinsztelt hagymát és a felfuttatott élesztős vizet összeöntjük a liszttel, majd jól összekeverjük, a végén jó ragadósnak kell lennie, ha szárazabb, még kis vizet adhatunk hozzá.
  5. Hagyjuk kelni 1 órát, majd evőkanállal lekapargatjuk az edény széléről a tésztát, és egybenyomogatjuk, majd kívülről, a széléről kanállal behúzzuk a tésztát a közepére körbe 5 cm-ként, ezt kétszer ismételjük.
  6. Megint hagyjuk állni fél órát a tésztát, majd megint körbehaladva behúzzuk a közepére, majd megint 20 percet pihentetjük.
  7. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és lisztet szórunk, majd a tésztát kanállal kiimádkozzuk az edényből, a tetejére is lisztet szórunk. Kinyújtjuk 40x30cm-re, majd a hosszabbik végeit 4 cm-re behajtjuk, majd felcsavarjuk a tésztát, a végeit a kezünkkel formázzuk.
  8. A sütőt (csak) alul-felül módba 220 fokra hevítjük, a tészta tetejére vizet spriccelünk a kezünkkel, és egy hosszanti homorú metszést ejtünk a közepére fél cm mélységben, majd berakjuk a sütőbe, és 44 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 44 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy olyan receptet igyekeztem kifejleszteni, ami egyszerű, nem igényel sok teendőt, nem kell sokáig keleszteni a tésztát, és nem kell kovász hozzá. Jó pár kísérlet után elmondhatom, hogy az adott recept maximálisan kielégíti az igényeimet, remélem, másokét is kifogja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!