r
Nosalty Logó

Tojásravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tojásravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 241 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3401.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Nagy fazékban forraljunk vizet, kevés sót tehetünk bele.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a ricottát, a reszelt parmezánt és a csíkokra vágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Fektessünk két-két tésztakorongot egymás mellé az enyhén lisztezett munkalapon. (Ha mélyhűtött terméket használunk, vegyük ki a hűtőből a ravioli készítése előtt fél órával, hogy kiengedjen, vagy a használati utasításban leírtak alapján, akár mikróhullámú sütőben is kiolvaszthatjuk.)
  4. Kenjük meg az egyik sor (minden második) tésztakorong közepét ricottakrémmel úgy, hogy egy kicsi mélyedést, fészket képezzünk kanállal a közepükben. A töltelék körül hagyjunk másfél-két centis keretet.
  5. Egyenként válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét egy tálkában gyűjtsük (ezek közül csak egyre lesz szükségünk), a sárgákat, pedig egyenként tegyük bele a ricottafészkekbe.
  6. Kenjük meg tojásfehérjével körben a töltött tésztakorongok széleit, majd borítsuk rájuk a simán hagyott tésztákat, és nyomkodjuk össze a széleket, hogy összeragadjanak.
  7. Ekkora már biztosan felforrt a víz. Több ütemben főzzük ki a tésztát, egy adagban két-két raviolit helyezzünk a főzővízbe. 2-2,5 perc múlva, nagy szűrőkanállal óvatosan szedjük tányérra a raviolit.
  8. Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, szórjuk meg aprított snidlinggel és frissen őrölt borssal. Azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6452
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 18.

Ajánló

A tojásravioli nem igényel külön szószt, a felvágott tésztából kifolyó tojássárgája tölti be ezt a szerepet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tükörtojás? Nem, csak úgy néz ki. A vékony tésztakorong medvehagymás ricottakrémet és egy üde tojássárgát rejt. Vágj bele! Főzz húsvétra tojásraviolit – látványos, egyszerű előétel!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...