Tojásravioli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
67g ricotta100 kcal
-
11g medvehagyma15 kcal
-
26 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A tésztához
-
36g friss tészta105 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
A tálaláshoz
Összesen
429
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
200g ricotta300 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
A tésztához
-
108g friss tészta314 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1286
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
37.3g ricotta56 kcal
-
6.1g medvehagyma9 kcal
-
3.7g parmezán sajt15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.4g tojássárgája72 kcal
A tésztához
-
20.1g friss tészta59 kcal
-
7.5g tojásfehérje4 kcal
A tálaláshoz
Összesen
241
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 474 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1133.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 100.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
429
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3401.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 913 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 1056 mg
-
Nátrium 1202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 300.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 1030 mg
-
Retinol - A vitamin: 724 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1318 micro
Összesen
1286
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
200 g ricotta
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
6 db tojássárgája
A tésztához
-
12 db friss tészta
A tálaláshoz
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A töltelékhez
- Nagy fazékban forraljunk vizet, kevés sót tehetünk bele.
- Egy kis tálkában keverjük össze a ricottát, a reszelt parmezánt és a csíkokra vágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Fektessünk két-két tésztakorongot egymás mellé az enyhén lisztezett munkalapon. (Ha mélyhűtött terméket használunk, vegyük ki a hűtőből a ravioli készítése előtt fél órával, hogy kiengedjen, vagy a használati utasításban leírtak alapján, akár mikróhullámú sütőben is kiolvaszthatjuk.)
- Kenjük meg az egyik sor (minden második) tésztakorong közepét ricottakrémmel úgy, hogy egy kicsi mélyedést, fészket képezzünk kanállal a közepükben. A töltelék körül hagyjunk másfél-két centis keretet.
- Egyenként válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét egy tálkában gyűjtsük (ezek közül csak egyre lesz szükségünk), a sárgákat, pedig egyenként tegyük bele a ricottafészkekbe.
- Kenjük meg tojásfehérjével körben a töltött tésztakorongok széleit, majd borítsuk rájuk a simán hagyott tésztákat, és nyomkodjuk össze a széleket, hogy összeragadjanak.
- Ekkora már biztosan felforrt a víz. Több ütemben főzzük ki a tésztát, egy adagban két-két raviolit helyezzünk a főzővízbe. 2-2,5 perc múlva, nagy szűrőkanállal óvatosan szedjük tányérra a raviolit.
- Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, szórjuk meg aprított snidlinggel és frissen őrölt borssal. Azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6464
- Feltöltés dátuma: 2016. március 18.
Ajánló
A tojásravioli nem igényel külön szószt, a felvágott tésztából kifolyó tojássárgája tölti be ezt a szerepet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Tükörtojás? Nem, csak úgy néz ki. A vékony tésztakorong medvehagymás ricottakrémet és egy üde tojássárgát rejt. Vágj bele! Főzz húsvétra tojásraviolit – látványos, egyszerű előétel!