r
Nosalty Logó

Tojáspörkölt nokedlival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Tojáspörkölt nokedlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 2957 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 739 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3531 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    537 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    1896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3276 micro
Összesen 2957 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Ezután megszórjuk őrölt piros paprikával, gyors mozdulatokkal megkeverjük, hogy illata legyen a paprikának, majd felöntjük vízzel.
  2. Az alaplét sóval, borssal és vegetával ízesítjük. Ezután a főtt tojásokat meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és óvatosan a pörköltalapba helyezzük. Kb 10 percig főzzük, néha óvatosan megkeverjük.

A galuskához

  1. Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát. A liszthez sót adunk, és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá, és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb lesz, és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá. Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finomliszthez kevés búzadarát adunk.
  2. A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk, és a pörkölttel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1171
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáspörkölt nokedlival
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...