Tojásos avokádókrém
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
95g avokádó112 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
380g avokádó450 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
58.5g avokádó69 kcal
-
36.9g főtt tojás57 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 97.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 82.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2805.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1871 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 391.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 750 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1610 micro
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Hozzávalók
-
4 db főtt tojás
-
1 késhegynyi fehér bors
Elkészítés
- A meghámozott főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kikeverjük a vajjal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel, pár csepp citrommal.
- Megmossuk, és vékonyan meghámozzuk az avokádót, húsát vékonyanfelszeleteljük, és összekeverjük a tojásos-vajas alapkrémmel. Gyors mozdulatokkal szinte habosra keverhető. Ha nem elég könnyű, habos a krém, tovább lazíthatjuk olívaolajjal.
- 10 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük, és máris visszatölthetjük a tojásokba.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14556
- Feltöltés dátuma: 2012. november 28.
Ajánló
Eleinte chilivel és kevés paradicsommal készítettem (kb. ez a spanyol guacamole), de családom ezt a szinte natúr változatot kedveli. Nem teszek bele sok fokhagymát, bármennyire is szeretjük, mert az elnyomná az avokádó saját ízét. Bátran kísérletezzük ki azt az összetételt, amit szívesen fogyasztunk, mert remek élettani hatásai miatt - érrendszeri védelem, jelentős telítetlen zsírsav- és B-vitaminforrás, nyomelemek- melegen ajánlott az avokádó rendszeresebb fogyasztása.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szép érett avokádókat láttam az üzlet polcán, egyből adoptáltam őket, hogy ezt az egyszerű, pár perces finomságot újra elkészíthessem. Tapasztalatom szerint akkor érett az avokádó, ha fényes, haragoszöld a héja, de tapintásra egy kicsit puha, ugyanúgy, mint az érett őszibarack. Pár órás állás után a teteje sötétzöld lesz, ami az ízhatást nem befolyásolja lényegesen. Partifalatként, tojásban tálalva mókás ezt a mérgeszöld krémet kínálni, általában nem szokták tudni a vendégek, mit kóstolnak. Természetesen a főtt tojások fehérjét is belekockázhatjuk, így kiadósabb lesz, ekkor tortillachips-szel, pirítóssal kínáljuk. Fenti mennyiség szénhidráttartalma kb. 16-18 g (az avokádó méretétől függ). Dilemma, hogy melyik nemzet konyhájába soroljam ezt a finomságot. Itthon többnyire Izraelből érkező avokádót tudok vásárolni, de Dél-Amerikában, Új-Zélandon és a mediterrán országokban is bőven terem. Legyen mondjuk spanyol?