r
Nosalty Logó

Tojásos avokádókrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Tojásos avokádókrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1871 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kikeverjük a vajjal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel, pár csepp citrommal.
  2. Megmossuk, és vékonyan meghámozzuk az avokádót, húsát vékonyanfelszeleteljük, és összekeverjük a tojásos-vajas alapkrémmel. Gyors mozdulatokkal szinte habosra keverhető. Ha nem elég könnyű, habos a krém, tovább lazíthatjuk olívaolajjal.
  3. 10 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük, és máris visszatölthetjük a tojásokba.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14556
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Ajánló

Eleinte chilivel és kevés paradicsommal készítettem (kb. ez a spanyol guacamole), de családom ezt a szinte natúr változatot kedveli. Nem teszek bele sok fokhagymát, bármennyire is szeretjük, mert az elnyomná az avokádó saját ízét. Bátran kísérletezzük ki azt az összetételt, amit szívesen fogyasztunk, mert remek élettani hatásai miatt - érrendszeri védelem, jelentős telítetlen zsírsav- és B-vitaminforrás, nyomelemek- melegen ajánlott az avokádó rendszeresebb fogyasztása.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos avokádókrém
Jolimami 45 recept

Szép érett avokádókat láttam az üzlet polcán, egyből adoptáltam őket, hogy ezt az egyszerű, pár perces finomságot újra elkészíthessem. Tapasztalatom szerint akkor érett az avokádó, ha fényes, haragoszöld a héja, de tapintásra egy kicsit puha, ugyanúgy, mint az érett őszibarack. Pár órás állás után a teteje sötétzöld lesz, ami az ízhatást nem befolyásolja lényegesen. Partifalatként, tojásban tálalva mókás ezt a mérgeszöld krémet kínálni, általában nem szokták tudni a vendégek, mit kóstolnak. Természetesen a főtt tojások fehérjét is belekockázhatjuk, így kiadósabb lesz, ekkor tortillachips-szel, pirítóssal kínáljuk. Fenti mennyiség szénhidráttartalma kb. 16-18 g (az avokádó méretétől függ). Dilemma, hogy melyik nemzet konyhájába soroljam ezt a finomságot. Itthon többnyire Izraelből érkező avokádót tudok vásárolni, de Dél-Amerikában, Új-Zélandon és a mediterrán országokban is bőven terem. Legyen mondjuk spanyol?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...