r
Nosalty Logó

Tojásleves csurgatott tojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
mokiviki
Tojásleves csurgatott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 155 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3510.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    2181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2801.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    1141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1954 micro
Összesen 928 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk, és a lisztet aranybarnára pirítjuk (de vigyázzunk, meg ne égjen).
  2. Majd beletesszük a fűszereket és a leveskockát. Kevés ideig pezsdítjük a lisztes zsírban, majd felöltjük kb. fél liter vízzel, fokozatos kevergetés mellett, hogy a liszt ne legyen csomós. Picit kavargatjuk, és ezt felöntjük kívánt vízmennyiséggel (én kb. 2-2,5 litert öntöttem hozzá, ez 6-7 adagnak felel meg).
  3. Ha a víz forrni kezd, beletesszük az egy evőkanál ecetet.
  4. Még egy picit forr, addig 3-4 tojást egy edénybe felverünk (csak hogy egyneművé váljon a fehérje és a sárgája, nem kell habosra). A felkavart tojást lassan belecsurgatjuk a lébe, folyamatos kevergetés mellett, ezt pár percig kevergetjük, majd az 5-6 tojás (fejenként 1 tojást szoktam ebből mérni) egyesével, nem egy helyre beleöntjük óvatosan. Ezután már nem kavarjuk, csak 5-8 perc elteltével óvatosan felszedjük a lábas aljából a tojást, hogy ne maradjon leragadva, majd rátesszük a fedőt, és forrástól számítva kb. 10 percig még főzzük.
  5. Tálalásnál fogyasztható magában, vagy pirítunk egy kis olajban kenyérkockákat, vagy levesgyönggyel is lehet.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2458
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásleves csurgatott tojással
mokiviki 27 recept

Anyukám készíti így.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...