r
Nosalty Logó

Tócsni avagy medvetalp gluténmentesen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tócsni avagy medvetalp gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2995.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 2010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat és a vöröshagymát meghámozzuk, majd krumpli reszelőn lereszeljük egy nagy tálba.
  2. A két gerezd fokhagymát belepréseljük fokhagymanyomóval, ráütjük a 4 egész tojást.
  3. Rászórunk 10, majd egy keverés közben, majd megint 10 evőkanál kukoricalisztet.
  4. Fűszerezzük 3 csipet őrölt majorannával, fűszerköménnyel, borssal, 4 csipet sóval, 2 csipet morzsolt zsálya levéllel.
  5. Jól elkeverjük, majd teflon serpenyőben kevés olajon egy-egy evőkanállal kicsi lepénykékre nyomkodjuk.
  6. Aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24083
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Tejföllel és frissen szedett  tökmagolajos tépő salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kivettem a zöldségtartóból 8 egész burgonyát. Egy kissé már kicsíráztak a sötétben, mindegy ezekből már nem lesz újkrumpli, mert most meghámozom őket. Csak úgy kanyarodik le a burgonya héja. Majd a vöröshagyma pucolása következik. Előveszem a reszelőt, ez egy kritikus pont! Bár nem vagyok műkörmös, de nem szeretem, amikor sikerül a körmömet, és ne adj Isten az ujjamat is elreszelni. Rendületlenül reszelem és reszelem a krumplikat, majd a hagymát. Húha ez csipi, jaj, csípí a szemem - elő a zsepit, ezt a hagymát is jól elsirattam! Beletöröm a két fokhagymát, persze a fokhagymanyomóban marad a fele, ezt késsel kipiszkálom. Ráütöm a négy tojást, hú de mázli, egyik sem volt záp! Beleszórok 10 evőkanál kukoricalisztet, nem szeretek mérlegen méricskélni, a kanállal egyszerűbb. Majd egy-két keverés, és még 10 kanállal szórok kukoricalisztet, újabb kevergetés, már majdnem kész. Jöhetnek a fűszerek! Sorjában: 3 csipet majoranna, 3 csipet fűszerkömény, 3 csipet bors, 4 csipet só, 2 csipet zsálya levél, ez a csipet-csapat biztosítja majd a jó zamatot. Közben kevergetem-kavargatom-jól eloszlatom. Elő a serpenyőt, és egy kis olajat bele, jól felforrósítom. Amikor serceg, egy-egy evőkanállal a masszából bele a forró olajba, és kilapítom, olyanok lesznek, mint két medvetalp. Na de hová lett a maci, aki itthagyta a lábnyomát?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...