r
Nosalty Logó

Tiramisu beszter konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu beszter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 631 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 3784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babapiskótákat egy tálcára sorakoztatjuk, a kávét pedig egy olyan tálba öntjük, melyben könnyen megmártogathatjuk őket.
  2. A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy külön tálban ugyanígy teszünk a sárgákkal és a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét,s addig verjük, míg egynemű krémet nem kapunk. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  3. Egy kerámia vagy üvegtál alját vékonyan kikenjük a krémmel. Magunk elé készítünk minden összetevőt.
  4. A babapiskótákategyesévelkávéba mártjuk (csak pár pillanatra, nehogy nagyon elázzanak), ésegymás mellé fektetjük a tálba. Akrém felét rákenjük, s megszórjuk kakaóval.
  5. Most egy másik réteg babapiskóta következik, de ezeket azelőző sorokramerőlegesen fektetjük le.
  6. Egyenletesen rákenjüka megmaradt krémet, tetejét megszórjuk kakaóporral,s alufóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára pihenni.
  • Tepsi mérete: 30x23
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8040
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Ajánló

Készíthetjük koffeinmentes kávéval, így a gyerekek sem maradnak ki a jóból!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tiramisut azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni. A világon a legismertebb, hazájában pedig a leggyakrabban készített olasz édesség. Nem hiába, hiszen kevés hozzávalóból, néhány egyszerű lépéssel, 10 perc alatt elkészül. Hűs, krémes, édes. A kakaótól és a kávétól ugyanakkor mégsem émelyítő, koffeintartalmuknak köszönhetően pedig frissítő. Kicsik és nagyok kedvence. Eredetéről még ma is megoszlanak a vélemények, de a leghihetőbb történet az 1600-as évek végebeli Toszkánába, Siena városába vezet vissza. A legenda szerint a sienai cukrászok céhe a toszkán nagyherceg látogatására egy teljesen új tortát alkotott "zuppa del duca" néven, ami azonnal a herceg kedvencévé vált. Ő tette ismertté és közkedveltté a lombard-velencei régiókban is. Abban az időben Firenze volt a félsziget kulturális és szociális központja, így az édesség gyorsan elterjedt, messze a Nagyhercegség szűk határain túlra is. Mai elnevezése a velencei kurtizánoktól ered. Széles körben elterjedt a pletyka stimuláló hatásáról és afrodiziákum tulajdonságairól, így fogyasztása bevett szokássá vált minden fontosabb találkozó előtt. Ehhez igazodva hamarosan tiramisuként kezdték emlegetni, s mai napig is így ismerjük világszerte. "Tira mi su!" nem jelent mást, minthogy "Dobj fel!" A történet ugyanitt, Velencében folytatódik. Az összetevők sorába bekerült a mascarpone, s így vált a dózsék kedvencévé. Az évek múlásával a középosztály is hozzájuthatott egyes "gyarmati" alapanyagokhoz, többek között a kávéhoz és a rumhoz is. Ekkor vált a tiramisu igazán népszerűvé nagyszerű íze és könnyű, gyors elkészíthetősége miatt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...