r
Nosalty Logó

Tikka Masala csirkés saslik

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tikka Masala csirkés saslik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A saslikhoz

A páchoz

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A saslikhoz

A páchoz

Összesen 1103 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A saslikhoz

A páchoz

Összesen 47 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4803 micro
  • Lut-zea
    1719 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1970.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    583 micro
  • β-karotin
    2976 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    14409 micro
  • Lut-zea
    5157 micro
Összesen 1103 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

A saslikhoz

A páchoz

Elkészítés

A saslikhoz

  1. A csirkemellet megmossuk, egyforma méretű kockákra vágjuk, besózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemell kockákra ráöntjük a joghurtot, mennyiségtől függően ízesítjük a Tikka Masala fűszerkeverékkel.
  3. Mozsárban összetörjüka fokhagymát, kicsavarjuk a citrom levét. Mindezt hozzáadjuk a páchoz.
  4. Legjobb, ha egy egész este hagyjuk pácolódni a húst. Ha nincs időnk erre, minimum egy órára hagyjuk a húst a pácban.
  5. A zöldségeket megmossuk, a saslikhoz illő méretre vágjuk. Sokkal jobb, ha nem sózzuk őket.
  6. Tetszőleges sorrendben felhúzzuk a pálcákra a zöldségeket és a húsokat.
  7. A sütőt előmelegítjük. Ha odakint sütjük, még jobb.
  8. Amennyiben a sütőt választjuk, egy tepsit béleljünk ki alufóliával. Könnyebb takarítani is később.
  9. Helyezzük el a saslikokat. Locsoljuk meg őket a maradék öntettel és olívaolajjal.
  10. Enyhén meg is sózhatjuk a zöldségeket ekkor. Zöldfűszereket is adhatunk még hozzá.
  11. Ízlés szerint grillezzük a zöldséges-húsos saslikokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6756
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami indiait szerettem volna gyorsan készíteni. Egy kis meglepetés ebédet akartam összehozni. Kuszkusszal és kukoricasalátával tálaltam.

Hozzávalók

A saslikhoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...