r
Nosalty Logó

Tésztában sült szűzpecsenye Jenő cheftől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jenő Chef
Tésztában sült szűzpecsenye Jenő cheftől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6354.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    3062 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1929.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    986 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 4162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a szűzpecsenyét. A húst sózzuk, borsózzuk.
  2. Egy serpenyőbe elősütjük, minden oldalát egy percig sütjük, és kihűtjük.
  3. A gombát a hagymával pépesre daráljuk, vagy botmixerrel aprítjuk össze, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy kevés meleg olajba öntve addig sütjük, míg a víz elpárolog belőle, ha megvan, kihűtjük.
  5. A burgonyát meghámozzuk, és hordó alakúra formázzuk, levágunka két végéből egy kis darabot, hogy meg tudjon állni.
  6. Készre főzzük, de nem teljesen puhára, mivel sütni is fogjuk.
  7. A leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vékonyra.
  8. Egy tiszta konyharuhátleterítünk, és arra fektetjük először a szalonnát, mégpedig úgy, hogy egy sort, ami 5 db, egymás mellé rakunk szorosan, utána közvetlen aláis 5 db-ot.
  9. A szalonnára kenjük a gombapépet, és az alsó részérerárakjuk a húst, amit a konyharuha segítségével feltekerünk a szalonnával.
  10. A szalonnába göngyölt húst rárakjuk a leveles tésztára, és ezt is feltekerjük. Ha túl nagy a tészta, méretre vágjuk, a széleit aláhajtjuk, majd lekenjük felvert egész tojással, és egy tepsibe helyezzük.
  11. Betesszük az előmelegített sütőbe, 30 percig sütjük. A burgonyát is betehetjük a hússal egy időbe egy másik kiolajozott tepsibe, de a burgonyákat állítsuk a levágott talpára, és így süssük meg készre.
  12. Ha elkészültek az ételek, akkor tálalhatjuk a képen láthatóan. Én lecsóval tálaltam, mert a szűzpecsenye száraz hús, és valami mártás vagy szósz illikhozzá.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 27494
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Ajánló

Ha bor, akkor Furmint, Juhfark vagy Ezerjó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztában sült szűzpecsenye Jenő cheftől
Jenő Chef 8 recept

Ez egy kitalált étel a sok közül, lehetőség szerint lehet fehérboros mustáros tejszínes gombamártással is tálalni, de lecsóval is finom. Ha valaki nem szereti a burgonyát, akkor főtt rizst ajánlanák még hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...