r
Nosalty Logó

Tepsis újhagymás-sonkás-baconös csirkemellszeletek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Tepsis újhagymás-sonkás-baconös csirkemellszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3123 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 521 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6752.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1818 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    2219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1453 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2766 micro
Összesen 3123 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a csirkemelleket megtisztítjuk, megmossuk, 6 szeletre felvágjuk, zacskóban (hogy ne fröcsögjön) kiklopfoljuk.
  2. Tálcára rakjuk, s mindkét oldalát beszórjuk, bedörzsöljük sültcsirke-fűszersóval, állni hagyjuk. Amíg pihennek a husik, előkészítjük a többi hozzávalót.
  3. Az újhagymát - a zöldjével együtt - felkarikázzuk, a sonkát, bacont kisebb darabokra felkockázzuk, a tejfölt egy tálba öntjük, ráütjük a tojást, rászórjuk a borsot, jól kikeverjük, s végül belekeverjük a trappista sajt felét, a füstölt sajtot, újhagymát, sonkát, bacont, félretesszük.
  4. Egy serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük, s közepes hőn a húsokat elősütjük, körülbelül 5 perc alatt a két oldalt (közben forgathatjuk), egy tányérra szedjük, ha kisültek.
  5. Egy tepsibe - amelyben elférnek - lerakjuk az elősütött husikákat (én ráöntöttem a tányéron lévő pecsenyelét, s alá egy picike vizet, s abból az olajból, amiben kisültek, egy picit), kanállal rájuk halmozzuk az elkészített masszát, elegyengetjük, végül ráreszeljük a trappista sajt másik felét, nagy lyukú reszelőn reszelve. Ezután a 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s légkeveréssel 20-30 perc alatt készre sütjük. (20 percnél figyeljünk, nehogy megégjen, mert sütőfüggő, mint minden sütés!)
  6. Kivesszük a sütőből, ha kész, elzárjuk a hőt, kicsit hagyjuk állni! Tetszés szerinti alakzatban felvágjuk, mivel mindenhol van hús az alján. Kínálhatjuk krumplipürével, párolt rizzsel, akár friss salátával! Én most saját ötletes krumplipürével tálaltam (majd ezt is felteszem, nagyon fini)! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes! :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x28x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7153
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, de nagyon ízletes, isteni finom csirkés étel....ajánlom mindenkinek kipróbálásra...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...