r
Nosalty Logó

Tepsis édes bundás kenyér, sült cseresznyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Tepsis édes bundás kenyér, sült cseresznyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

Elkészítés

A bundás kenyérhez

  1. A tejet összekeverjük a tojással, cukorral, vaníliával, rumaromával és fahéjjal.
  2. Kivajazunk egy tepsit, és előmelegítjük a sütőnket 200 fokra.
  3. A kalácsszeleteket belemártjuk a tejes keverékbe, majd egymásra rétegezzük őket a tepsiben. A maradék tejet is rájuk öntjük, majd sütőbe tesszük az egészet a cseresznyével együtt.

A sült cseresznyéhez

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy sütőtálba tesszük. Rászórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a lime levét is. Az egészet alaposan össszeforgatjuk, és a bundás kenyérrel együtt a sütőbe tesszük.
  2. A bundás kenyeret és a cseresznyét 200 fokos sütőben nagyjából 30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben felső sütési funkcióra kapcsolunk, hogy a kalács és a cseresznye kissé megpiruljon.
  3. Az elkészült bundás kenyeret a sült cseresznyével tálaljuk, ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2068
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis édes bundás kenyér, sült cseresznyével
Lakos Benedek 373 recept

Persze készíthetnénk egy halom bundás kenyeret serpenyőben is, de ugyan minek fáradnánk, ha ugyanezt megtehetjük sokkal gyorsabban egy tepsiben is. Az édes bundás kenyér kiváló reggeli, főleg a legnyáribb feltéttel, sült cseresznyével megpakolva.

Hozzávalók

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...