r
Nosalty Logó

Tepsis édes bundás kenyér, sült cseresznyével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Tepsis édes bundás kenyér, sült cseresznyével
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

738
Kalória
18.6g
Fehérje
103.6g
Szénhidrátok
28g
Zsír
120.4g
Víz
236.9g
Koleszterin
3.8g
Rost
57g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bundás kenyérhez

A sült cseresznyéhez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    481.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A bundás kenyérhez

  1. A tejet összekeverjük a tojással, cukorral, vaníliával, rumaromával és fahéjjal.
  2. Kivajazunk egy tepsit, és előmelegítjük a sütőnket 200 fokra.
  3. A kalácsszeleteket belemártjuk a tejes keverékbe, majd egymásra rétegezzük őket a tepsiben. A maradék tejet is rájuk öntjük, majd sütőbe tesszük az egészet a cseresznyével együtt.

A sült cseresznyéhez

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy sütőtálba tesszük. Rászórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a lime levét is. Az egészet alaposan össszeforgatjuk, és a bundás kenyérrel együtt a sütőbe tesszük.
  2. A bundás kenyeret és a cseresznyét 200 fokos sütőben nagyjából 30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben felső sütési funkcióra kapcsolunk, hogy a kalács és a cseresznye kissé megpiruljon.
  3. Az elkészült bundás kenyeret a sült cseresznyével tálaljuk, ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Persze készíthetnénk egy halom bundás kenyeret serpenyőben is, de ugyan minek fáradnánk, ha ugyanezt megtehetjük sokkal gyorsabban egy tepsiben is. Az édes bundás kenyér kiváló reggeli, főleg a legnyáribb feltéttel, sült cseresznyével megpakolva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!