Tepsis édes bundás kenyér, sült cseresznyével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bundás kenyérhez
-
100g kalács367 kcal
-
75g tej42 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
13g vaj90 kcal
A sült cseresznyéhez
-
75g cseresznye43 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
4g limelé1 kcal
Összesen
738
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bundás kenyérhez
-
400g kalács1468 kcal
-
300g tej168 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A sült cseresznyéhez
-
300g cseresznye174 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
14g limelé4 kcal
Összesen
2954
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bundás kenyérhez
-
28.3g kalács104 kcal
-
21.2g tej12 kcal
-
15.6g tojás20 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
A sült cseresznyéhez
-
21.2g cseresznye12 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
1g limelé0 kcal
Összesen
209
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 840.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 120.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
738
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.4 g
Zsír
-
Összesen 111.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 948 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3363 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 846 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 1344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.3 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 481.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 680 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 537 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 665 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1352 micro
Összesen
2954
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A bundás kenyérhez
- A tejet összekeverjük a tojással, cukorral, vaníliával, rumaromával és fahéjjal.
- Kivajazunk egy tepsit, és előmelegítjük a sütőnket 200 fokra.
- A kalácsszeleteket belemártjuk a tejes keverékbe, majd egymásra rétegezzük őket a tepsiben. A maradék tejet is rájuk öntjük, majd sütőbe tesszük az egészet a cseresznyével együtt.
A sült cseresznyéhez
- A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és egy sütőtálba tesszük. Rászórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a lime levét is. Az egészet alaposan össszeforgatjuk, és a bundás kenyérrel együtt a sütőbe tesszük.
- A bundás kenyeret és a cseresznyét 200 fokos sütőben nagyjából 30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben felső sütési funkcióra kapcsolunk, hogy a kalács és a cseresznye kissé megpiruljon.
- Az elkészült bundás kenyeret a sült cseresznyével tálaljuk, ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2068
- Feltöltés dátuma: 2022. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
373 recept
Persze készíthetnénk egy halom bundás kenyeret serpenyőben is, de ugyan minek fáradnánk, ha ugyanezt megtehetjük sokkal gyorsabban egy tepsiben is. Az édes bundás kenyér kiváló reggeli, főleg a legnyáribb feltéttel, sült cseresznyével megpakolva.