r
Nosalty Logó

Tepertős pogácsa és szilvalekváros papucs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetSzenilla
Tepertős pogácsa és szilvalekváros papucs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1464
Kalória
33g
Fehérje
111.3g
Szénhidrátok
95.8g
Zsír
59.3g
Víz
115.8g
Koleszterin
4.1g
Rost
1.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 17542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    396 g

Zsír

  • Összesen
    1149.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22094.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    597 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    17620 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1335.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    711.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1879 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1303 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 17542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 416 kcal

Elkészítés

  1. Langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Fontos, hogy a zsiradék és a tepertőkrém szobahőmérsékletű legyen. Minden hozzávalót összeöntünk a liszt kivételével. Borsot bátran használjunk. Dagasztógéppel alaposan egyneműre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és kidagasztjuk. (Itt én kettévettem a tésztamasszát, és két részletben dagasztottam ki a mennyiség miatt). Lisztezett asztallapon összegyúrjuk, majd felezzük a tésztát.
  2. Az egyik felét lefóliázzuk, és berakjuk a hűtőbe pihenni. A másik felével már dolgozhatunk is. Nyújtjuk kb. fél ujjnyira, majd négyzetekre vágjuk, átlósan szilvalekvárt teszünk a tésztára, és két ellentétes sarkát egymásra hajtjuk, felvert tojással megkenjük, és sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük. Kb. 180-190 C fokon, 25 percig. 25 nagy darab lett
  3. A tészta másik felét kinyújtjuk, ezt vastagabbra, ujjnyi vastagságúra. Lekenjük felvert tojással, és sűrűn, éles késsel berácsozzuk. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és 180-190 C fokon 20 percig sütjük. 115 db lett ebből a menyiségből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Rendkívül finom, kívül porhanyós, belül foszlós a pogácsa. Hajtogatni nem kell, és így is felveszi a versenyt hajtogatott társaival. Egy hétig is eláll, nem szikkad meg és nem szívósodik. Azért ez a mennyiség, mert ennyi tepertőkrémem volt itthon, és e köré építettem az arányokat. Ebből a mennyiségből 115 pogácsa és 25 tenyérnyi nagyságú papucs lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!