r
Nosalty Logó

Tepertős pogácsa és szilvalekváros papucs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Tepertős pogácsa és szilvalekváros papucs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 17542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    396 g

Zsír

  • Összesen
    1149.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22094.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    597 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    17620 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1335.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1879 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1303 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 17542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Fontos, hogy a zsiradék és a tepertőkrém szobahőmérsékletű legyen. Minden hozzávalót összeöntünk a liszt kivételével. Borsot bátran használjunk. Dagasztógéppel alaposan egyneműre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és kidagasztjuk. (Itt én kettévettem a tésztamasszát, és két részletben dagasztottam ki a mennyiség miatt). Lisztezett asztallapon összegyúrjuk, majd felezzük a tésztát.
  2. Az egyik felét lefóliázzuk, és berakjuk a hűtőbe pihenni. A másik felével már dolgozhatunk is. Nyújtjuk kb. fél ujjnyira, majd négyzetekre vágjuk, átlósan szilvalekvárt teszünk a tésztára, és két ellentétes sarkát egymásra hajtjuk, felvert tojással megkenjük, és sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük. Kb. 180-190 C fokon, 25 percig. 25 nagy darab lett
  3. A tészta másik felét kinyújtjuk, ezt vastagabbra, ujjnyi vastagságúra. Lekenjük felvert tojással, és sűrűn, éles késsel berácsozzuk. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és 180-190 C fokon 20 percig sütjük. 115 db lett ebből a menyiségből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8018
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepertős pogácsa és szilvalekváros papucs
SweetSzenilla 57 recept

Rendkívül finom, kívül porhanyós, belül foszlós a pogácsa. Hajtogatni nem kell, és így is felveszi a versenyt hajtogatott társaival. Egy hétig is eláll, nem szikkad meg és nem szívósodik. Azért ez a mennyiség, mert ennyi tepertőkrémem volt itthon, és e köré építettem az arányokat. Ebből a mennyiségből 115 pogácsa és 25 tenyérnyi nagyságú papucs lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...