r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű hagymás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hankusz Sára
Teljes kiőrlésű hagymás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 28% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4896 kcal
  • 28% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 19575 kcal
  • 28% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 28% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14107.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    8591 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    5126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 4896 kcal
  • 28% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    963.9 g

Zsír

  • Összesen
    692.2 g
  • Telített zsírsav
    331 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56429.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    34363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    20503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1625.5 g
  • Cukor
    1221 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 19575 kcal
  • 28% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejben (vagy növényi tejben) futtassuk fel.
  2. Egy tálba öntsük a liszteket, a tojássárgáját, a margarint és a sót.
  3. Adjuk hozzá a felfutott élesztőt. Dolgozzuk össze a tésztát, öntsük hozzá a sült hagymát és tegyük el lefedve kelni kb. 30-40 percig. Átgyúrjuk és újrakelesztjük kb. 30 percig.
  4. A megkelt tésztánkból készítsük el a kalácsot, kenjük le a tetejét tojássárgájával. 175 fokon süssük 30-40 percig.
  5. Hagyjuk kihűlni és utána fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 633
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 19.

Ajánló

Ízlés szerint kihagyhatjuk a hagymát és tehetünk bele mást is.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

Teljes kiőrlésű hagymás kalács
Hankusz Sára 167 recept

A kalács elengedhetetlen eleme a húsvétnak, amit most új szintre emeltünk. Teljes kiőrlésűvé varázsoltuk, ami ráadásul hagymás is. Nem érdemes sokkal több teljes kiőrlésű lisztet rakni bele, mert nem fog rendesen megkelni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...