Teljes kiőrlésű, dagasztás nélküli, “gyors” kenyér
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Linda Tolli Téné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
199
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1195
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
49.6g teljes kiőrlésű liszt165 kcal
-
0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
49.6g víz0 kcal
Összesen
165
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
199
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4153.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1163 mg
-
Nátrium 2351 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 404.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
1195
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Mérjük ki és keverjük össze a lisztet, instant élesztőport és a sót (ha használunk) egy nagyobb tálban. Adjuk ehhez a jó meleg vizet (fürdővíz forróságú), és egy szilikonspatula segítségével kevergessük össze, amíg jól összeáll. Széléről középre mozdulatokkal.
- Fedjük le egy tányérral. Hagyjuk kelni 3 órát meleg szobahőmérsékleten, legalább 22 fokon.
- Fel lesz puffadva és buborékos lesz. Ez így pont jó! Szórjuk meg extra liszttel, és a szilikonspatulánk segítségével széléről középre mozdulatokkal formázzuk labdaccsá, megszórva liszttel, ahol ragadni kezd.
- Helyezzük rá egy sütőpapírra, majd sütőpapirostól emeljük vissza a tálba. Fedjük vissza a tányérral, és hagyjuk pihenni, amíg a sütőt bemelegítjük 230°C-ra. Egy kerek, jénai üvegtálat tegyünk be a sütőbe, hogy az is jó forró legyen! Ha van üveg fedője, az tökéletes. Ha nincs, egy tepsi is jó, amivel befedhetjük. A lényeg, hogy mindezt melegítsük elő (20-30 perc) Alufólia is jó fedésre, azt nem kell előre bemelegíteni a sütőben.
- Óvatosan vegyük ki a forró üvegtálat a sütőből, és emeljük bele sütőpapirostól a kenyértésztát. Fedjük be, és süssük 30 percet. Majd vegyük ki a sütőből, borítsuk ki, és vegyük le a sütőpapírt róla, tegyük vissza az üvegtálba, és süssük fedő nélkül 10 percig, vagy amíg eléri azt a barnaságot, amit szeretnénk.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 21
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 11502
- Feltöltés dátuma: 2020. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Linda Tolli Téné
1 recept
Ez lett a kedvenc itthon sütött kenyérreceptem miután sok fajtát kipróbáltam már. Maga a munka max. 5 perc. Ha reggeli után kezdesz neki, ebédre ropogós friss kenyeret szelhetsz!