r
Nosalty Logó

Tejszínes spárga parázsburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes spárga parázsburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 980 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 244 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2542 micro
Összesen 980 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a spárgát (röviden: krumplihámozóval vékonyan lehántjuk a héját, teljes hosszában, nagyon aprólékosan, mert különben rágós/fás marad. A végéből levágunk 1-2 centit, mert ott is fás lehet. A tetejét levágjuk, azt csak a legvégén dobjuk a köretbe). A megmaradt csapokat 3-4 centis rudakra vagdossuk.
  2. Megkapargatjuk a parázskrumplikat is.
  3. Meghámozzuk a hagymát, és apróra kockázzuk. Elkezdjük pirítani egy nagy serpenyőben.
  4. Amikor a hagyma szépen megpirult, rádobjuk a krumplikat (ha apró szeműek, akkor mehetnek egyben, ha nagyobbacskák, akkor félbevágva.)
  5. Pár perc után (kb. 5 perc) mehet a serpenyőbe a felvagdosott spárga is. Pirítjuk még 5 percig, közben sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel (2-3 deci), hogy éppen ellepje a zöldségeket. Jól összepároljuk. Eközben a tejszínt elkeverjük 1-2 kanál liszttel (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam).
  6. Kb. 20 perc alatt megpuhul a krumpli, ekkor beledobjuk a spárga rügyes részét is. (A spárgától ne várjátok, hogy puha lesz, ropogós marad, de ha jól választottatok a boltban, és jól hámoztatok, akkor nem lesz rágós, csak frissen ropogós.) Majd ráöntjük a lisztes tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, jól összeforraljuk, és kész is. Fogyasszátok egészséggel, pirított csirkemellel :)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6451
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik nincsenek oda a zöldség köretért, de mégis szeretnének valami egészségesebbet enni, mert ez nem CSAK krumpli. A spárga alacsony kalóriájú, folsavban, rostban gazdag étel. Zöldség utáló gyerkőcöknek és férjeknek is beválhat ez a köret. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem ettem még spárgát, a megvásárolt friss áru krémlevesnek indult, de aztán megálmodtam, hogy azt a ropogós állagot nem rontom el  azzal, hogy "bébipapit" csinálok belőle :) Ui: csak akkor kezdjetek neki, ha van türelmetek félórán át hámozgatni a spárgát, vagy hámozott konzerv spárgát használtok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...