r
Nosalty Logó

Tejszínes spárga parázsburgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes spárga parázsburgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

244
Kalória
7g
Fehérje
28.2g
Szénhidrátok
12.6g
Zsír
290.5g
Víz
26.3g
Koleszterin
4.6g
Rost
6.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 980 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 244 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2542 micro
Összesen 980 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a spárgát (röviden: krumplihámozóval vékonyan lehántjuk a héját, teljes hosszában, nagyon aprólékosan, mert különben rágós/fás marad. A végéből levágunk 1-2 centit, mert ott is fás lehet. A tetejét levágjuk, azt csak a legvégén dobjuk a köretbe). A megmaradt csapokat 3-4 centis rudakra vagdossuk.
  2. Megkapargatjuk a parázskrumplikat is.
  3. Meghámozzuk a hagymát, és apróra kockázzuk. Elkezdjük pirítani egy nagy serpenyőben.
  4. Amikor a hagyma szépen megpirult, rádobjuk a krumplikat (ha apró szeműek, akkor mehetnek egyben, ha nagyobbacskák, akkor félbevágva.)
  5. Pár perc után (kb. 5 perc) mehet a serpenyőbe a felvagdosott spárga is. Pirítjuk még 5 percig, közben sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel (2-3 deci), hogy éppen ellepje a zöldségeket. Jól összepároljuk. Eközben a tejszínt elkeverjük 1-2 kanál liszttel (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam).
  6. Kb. 20 perc alatt megpuhul a krumpli, ekkor beledobjuk a spárga rügyes részét is. (A spárgától ne várjátok, hogy puha lesz, ropogós marad, de ha jól választottatok a boltban, és jól hámoztatok, akkor nem lesz rágós, csak frissen ropogós.) Majd ráöntjük a lisztes tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, jól összeforraljuk, és kész is. Fogyasszátok egészséggel, pirított csirkemellel :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Sosem ettem még spárgát, a megvásárolt friss áru krémlevesnek indult, de aztán megálmodtam, hogy azt a ropogós állagot nem rontom el  azzal, hogy "bébipapit" csinálok belőle :) Ui: csak akkor kezdjetek neki, ha van türelmetek félórán át hámozgatni a spárgát, vagy hámozott konzerv spárgát használtok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!