Tejszínes spárga parázsburgonyával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
244
Kalória
7g
Fehérje
28.2g
Szénhidrátok
12.6g
Zsír
290.5g
Víz
26.3g
Koleszterin
4.6g
Rost
6.6g
Cukor
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g fehér spárga18 kcal
-
125g parázskrumpli77 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g kókuszzsír33 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
244
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
500g parázskrumpli308 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
34 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
980
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30.8g fehér spárga4 kcal
-
30.8g parázskrumpli19 kcal
-
18.5g főzőtejszín24 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g kókuszzsír8 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.6g tönkölybúza liszt2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.3g víz0 kcal
Összesen
59
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 290.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
244
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3273 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 1777 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 1162 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2542 micro
Összesen
980
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
59
kcal
Elkészítés
- Meghámozzuk a spárgát (röviden: krumplihámozóval vékonyan lehántjuk a héját, teljes hosszában, nagyon aprólékosan, mert különben rágós/fás marad. A végéből levágunk 1-2 centit, mert ott is fás lehet. A tetejét levágjuk, azt csak a legvégén dobjuk a köretbe). A megmaradt csapokat 3-4 centis rudakra vagdossuk.
- Megkapargatjuk a parázskrumplikat is.
- Meghámozzuk a hagymát, és apróra kockázzuk. Elkezdjük pirítani egy nagy serpenyőben.
- Amikor a hagyma szépen megpirult, rádobjuk a krumplikat (ha apró szeműek, akkor mehetnek egyben, ha nagyobbacskák, akkor félbevágva.)
- Pár perc után (kb. 5 perc) mehet a serpenyőbe a felvagdosott spárga is. Pirítjuk még 5 percig, közben sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel (2-3 deci), hogy éppen ellepje a zöldségeket. Jól összepároljuk. Eközben a tejszínt elkeverjük 1-2 kanál liszttel (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam).
- Kb. 20 perc alatt megpuhul a krumpli, ekkor beledobjuk a spárga rügyes részét is. (A spárgától ne várjátok, hogy puha lesz, ropogós marad, de ha jól választottatok a boltban, és jól hámoztatok, akkor nem lesz rágós, csak frissen ropogós.) Majd ráöntjük a lisztes tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, jól összeforraljuk, és kész is. Fogyasszátok egészséggel, pirított csirkemellel :)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Sosem ettem még spárgát, a megvásárolt friss áru krémlevesnek indult, de aztán megálmodtam, hogy azt a ropogós állagot nem rontom el azzal, hogy "bébipapit" csinálok belőle :) Ui: csak akkor kezdjetek neki, ha van türelmetek félórán át hámozgatni a spárgát, vagy hámozott konzerv spárgát használtok.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!