r
Nosalty Logó

Tejszínes-sajtos csirketorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-sajtos csirketorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1062 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4248 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1062 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.8 g

Zsír

  • Összesen
    284.1 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10498 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    3034 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    3803 mg
  • Nátrium
    2915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2776 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4248 kcal
  • 17% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, enyhén besózzuk.
  2. A sajtot lereszeljük, a tojásokat felütjük és felverjük.
  3. Egy kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A csirkemellet először lisztbe, majd a felvert tojásba, legvégül a reszelt sajtba forgatjuk, és lerakjuk a tortaformába.
  5. A tejszínt összekeverjük reszelt szerecsendióval, és ráöntjük a húsra.
  6. 150-160 fokos sütőben körülbelül 90 perc alatt megsütjük.
  7. Felvágás előtt legalább 20 percig pihentetjük. Nemcsak melegen, hidegen is kitűnő fogás.
  8. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 13785
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel én nagyon-nagyon szeretem a curryt, természetesen a szerecsendió mellé curryt is szórtam, és a főtt rizs is kapott belőle. Ha tejszín, ha csirkemell, curry jöhet:-). Most nem tortaformában, hanem téglalap alakú jénaiban sült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...