r
Nosalty Logó

Tejszínes rák algás tagliatellével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Tejszínes rák algás tagliatellével
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rákhoz

A körethez

528
Kalória
29.3g
Fehérje
54.2g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
504.5g
Víz
75.4g
Koleszterin
2.2g
Rost
4.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rákhoz

A körethez

Összesen 528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rákhoz

A körethez

Összesen 1588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rákhoz

A körethez

Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2175.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    504.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6525.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    4242 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1513.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A rákhoz

  1. A tésztafőzéshez felteszünk vizet forralni, ha felforrt sózzuk és kb 4 percig főzzük benne a tésztát, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, tálba tesszük, nyakon öntjük 2 ek olívaolajjal.
  2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a lereszelt fokhagymát, aztán a rákokat. Sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk az olajon, majd hozzáöntünk 1 dl bort, amit elforralunk róla.
  3. Következik a vaj, aztán a petrezselyem és a tejszín. Forraljuk, míg egy kicsit sűrűsödik, és már tálalhatjuk is. A rák néhány perc alatt elkészül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 2 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Nemrégiben nagy tésztakészítésbe fogtam. Kíváncsi voltam, hogyan tudom természetes anyagokkal színezni a tésztát. Kipróbáltam többféle zöld színt is, amiről itt lehet olvasni: evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu/2012/10/szines-tesztak-zolden.html. Egyik kedves szakácstársunkkal, Tormával ki is tárgyaltuk a tésztaszínezést alaposan. Meséltem neki, hogy mindenre van ötletem, de a spirulinásra nincs. Ő ajánlotta ezt a fogást hozzá, és sikere volt. A családomnak spenótos tésztával tálaltam, mert tartottam tőle, hogy az alga kiérződik belőle, de nem így volt. Én bevállaltam az algást, és nem éreztem rajta az ízét. Egy villámgyors ebéd egyik finom fogása volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!