r
Nosalty Logó

Tejszínes - mogyorós uzsonna sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Belvedere
Tejszínes - mogyorós uzsonna sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3812.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 4973 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt beállítjuk.
  2. Az őzgerincet vajazzuk, lisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük. (Mivel kenyérhez hasonló formát szeretnénk, nem baj, ha a sütőpapír nem sima, lehet kicsit redős, gyűrött, annál inkább autentikusabb.)
  3. A vajat megolvasztjuk, és a cukrot elkeverjük benne. Hozzáadjuk a tejszínes-mogyorós aromát, és hagyjuk kihűlni. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, a sóval. Lassan hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, nagyon simára keverjük. Végül a tejszínes-mogyorós masszát is beledolgozzuk. (Egy kicsit tömöttebb tésztát kell kapnunk.)
  4. Beleöntjük az őzgerincbe, és 150 fokon elkezdjük sütni. Amikor hosszában megrepedt, még jó 20 percig sütjük, majd 180 fokon színt adunk neki. (De amíg nem sült át teljesen, nem kezdjük meg a 180 fokos fázist. Ezután viszont figyelni kell, mert barnának kell lennie, de nem égettnek!)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4167
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Belvedere 23 recept

Egyik kedvenc sütőformám az őzgerinc. Másik favoritom az egyszerű, kevert sütemények. Nem kell mindenféle trükkös, nehezen megvalósítható tortákkal otthon bajlódni. Arra ott a cukrászda. Az egyszerű, de nagyon finom sütemények híve vagyok. Ez a tejszínes-mogyorós pont ilyen. Uzsonnára nagyon jó, kis teával, néha még lekvárt is kenek rá, és úgy esszük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...