r
Nosalty Logó

Tejszínes-fehérboros csirkeragu zöldborsóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Tejszínes-fehérboros csirkeragu zöldborsóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

462
Kalória
42.9g
Fehérje
25.1g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
426.3g
Víz
114.8g
Koleszterin
6.5g
Rost
9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    2032 micro
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    4207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    852.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    2047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    4064 micro
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, kockákra vágjuk. A gombát szeletekre vágjuk. A paradicsomokat kettévágjuk. Az újhagymát gyűrűkre vágjuk.
  2. A gombát 1 ek olajban 5 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük. Az újhagymát és a paradicsomot 1 ek olajban megpirítjuk, kivesszük.
  3. A maradék olajban a húst megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a liszttel, további 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel, borral és tejszínnel. Felfőzzük, sóval, borssal fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót, kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát, hagymát, paradicsomot és felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Én rizzsel tálaltam, de burgonyarösztivel is nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!