Tejszínes csirke ahogy Zuzuka készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zuzuka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
167g csirke244 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
Összesen
331
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g csirke731 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
Összesen
993
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
71.3g csirke104 kcal
-
28.5g főzőtejszín37 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
Összesen
141
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 128.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
331
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1453.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 385.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
993
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg csirke
-
2 dl főzőtejszín
-
1 ek ételízesítő
Elkészítés
- A csirkét megtisztítjuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor felvágjuk darabokra. (A csirke akármelyik részéből készíthetjük, ki-ki ízlése szerint. A csirkemellet darabolhatjuk kisebb vagy nagyobb darabokra, attól függően, hogy hogyan kívánjuk tálalni.)
- Beletesszük a sütőedénybe, és körbe beszórjuk az ételízesítővel. Vegyük figyelembe, hogy az ételízesítők általában sok sót tartalmaznak, ezért külön sót már ne adjunk hozzá!
- Ráöntjük a tejszínt úgy, hogy lehetőleg ellepje a húst.
- Kevés paprikakrém cseppeket csöppentünk a húsdarabok tetejére.
- Közepes tűzön (kb. 220 fok) 20-30 percet sütjük letakarva. Ha a hús megpuhult, levesszük a tetőt, és így sütjük tovább, amíg a nagyja tejszín elpárolog, és csak egy sűrű szaft marad. Ha közben a teteje elkezd megbarnulni, akkor forgassuk meg a csirkedarabokat a tejszínben.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20x10
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6110
- Feltöltés dátuma: 2014. január 28.
Ajánló
A legjobb sima rizzsel tálalni, mivel a tejszín miatt elég zsíros lesz, de ízlés szerint lehet tésztával vagy krumplipürével is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zuzuka
5 recept
Ennél egyszerűbb és gyorsabb főételt már nehéz elképzelni. Több tejszínes csirke recept is van már a Nosalty-n, de ennyire egyszerűt nem találtam, ezért gondoltam megosztom. Nálunk ez évek óta mindig garantált siker. Tipp: a sütéskor a tejszín ahogy elpárolog, ráég a sütőedény oldalára. Ez csak esztétikailag nem szép, de az étel ízét egyáltalán nem befolyásolja. Később az edényt néhány percre vízbe beáztatva az odaégett tejszín könnyen eltávolítható.