r
Nosalty Logó

Tejszínes csirke ahogy Zuzuka készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zuzuka
Tejszínes csirke ahogy Zuzuka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 993 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 331 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 993 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor felvágjuk darabokra. (A csirke akármelyik részéből készíthetjük, ki-ki ízlése szerint. A csirkemellet darabolhatjuk kisebb vagy nagyobb darabokra, attól függően, hogy hogyan kívánjuk tálalni.)
  2. Beletesszük a sütőedénybe, és körbe beszórjuk az ételízesítővel. Vegyük figyelembe, hogy az ételízesítők általában sok sót tartalmaznak, ezért külön sót már ne adjunk hozzá!
  3. Ráöntjük a tejszínt úgy, hogy lehetőleg ellepje a húst.
  4. Kevés paprikakrém cseppeket csöppentünk a húsdarabok tetejére.
  5. Közepes tűzön (kb. 220 fok) 20-30 percet sütjük letakarva. Ha a hús megpuhult, levesszük a tetőt, és így sütjük tovább, amíg a nagyja tejszín elpárolog, és csak egy sűrű szaft marad. Ha közben a teteje elkezd megbarnulni, akkor forgassuk meg a csirkedarabokat a tejszínben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6110
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Ajánló

A legjobb sima rizzsel tálalni, mivel a tejszín miatt elég zsíros lesz, de ízlés szerint lehet tésztával vagy krumplipürével is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csirke ahogy Zuzuka készíti
Zuzuka 5 recept

Ennél egyszerűbb és gyorsabb főételt már nehéz elképzelni. Több tejszínes csirke recept is van már a Nosalty-n, de ennyire egyszerűt nem találtam, ezért gondoltam megosztom. Nálunk ez évek óta mindig garantált siker. Tipp: a sütéskor a tejszín ahogy elpárolog, ráég a sütőedény oldalára. Ez csak esztétikailag nem szép, de az étel ízét egyáltalán nem befolyásolja. Később az edényt néhány percre vízbe beáztatva az odaégett tejszín könnyen eltávolítható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...