r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbableves hússal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Tejfölös zöldbableves hússal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

159
Kalória
4.7g
Fehérje
22.9g
Szénhidrátok
5.8g
Zsír
527.4g
Víz
33.6g
Koleszterin
3g
Rost
3.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1263 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    657 micro
  • β-karotin
    2258 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 159 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    4219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    924 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    5254 micro
  • β-karotin
    18061 micro
  • β-crypt
    624 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7296 micro
Összesen 1263 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 24 kcal

Elkészítés

  1. A karajcsontot leválasztjuk a húsról (én vastagabb húst hagyok a csonton, mert a férjem szereti a húst a levesben). Megtisztítjuk, és 3,5 liter hideg vízbe elkezdjük főzni. Megsózzuk.
  2. Közben a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát félkarikákra szeleteljük. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk.
  3. Ha a leves felforrt, akkor ha kell, lehabozzuk. Beletesszük a sárgarépát, és kis lángon főzzük kb. 45-50 percig.
  4. Közben egy lábosba beletesszük az olajat (vagy más zsiradékot), és megpároljuk rajta a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a petrezselymet, 5 dkg lisztet. Picit kevergetve a lisztnek adunk egy kis színt, majd beleszórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és felöntjük hideg vízzel (kb. 2 deciliterrel). Csomómentesre elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt.
  5. Ha már kezd a répa is és a hús is puhulni, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, és még kb. 10 percig főzzük.
  6. Közben a galuskát elkészítjük. 11 dkg lisztet, 1 db tojást, sót és annyi vizet, hogy galuska tésztát kapjunk, összekeverjük
  7. Ha a zöldbab is megpuhult, akkor hőkiegyenlítéssel berántjuk a levest. Ha felforrt, akkor 1-2 percig forraljuk, majd galuskaszaggatón beleszaggatjuk a galuskákat. Ha feljöttek a galuskák a leves felszínére, akkor 1-2 percig főzzük még.
  8. Melegen tálaljuk a csontról leszedett hússal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 65 perc

A hentesnél gyönyörű karajt vettem. Szép, nagy átmérőjű, szóval nekem való volt. Így rögtön tudtam, hogy a hétvégén göngyölt karaj lesz, és a karajcsontból fog készülni a leves. Először zöldséglevesben és zöldborsólevesben gondolkodtam, de a végén a zöldbab nyert. Nagyon finom és ízletes lett. A férjem a leves elkészülte után rögtön két tányérral megevett, annyira ízlett neki. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 50 kalória van. Kevés kalória miatt fogyókúrába is beilleszthető, finom, de mégis laktató leves.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!