Tejfölös zöldbableves hússal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g sertés karajcsont0 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
438g víz0 kcal
Összesen
159
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
800g sertés karajcsont0 kcal
-
400g zöldbab109 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
0g só0 kcal
-
3500g víz0 kcal
Összesen
1263
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
14.9g sertés karajcsont0 kcal
-
7.4g zöldbab2 kcal
-
3g sárgarépa1 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
1g tojás1 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
-
2.8g tejföl6 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
65.1g víz0 kcal
Összesen
24
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 527.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 657 micro
-
β-karotin 2258 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 912 micro
Összesen
159
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1992.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 4219.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2011 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 924 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 5254 micro
-
β-karotin 18061 micro
-
β-crypt 624 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7296 micro
Összesen
1263
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
-
16 dkg finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
1 dkg fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
3.5 l víz
Elkészítés
- A karajcsontot leválasztjuk a húsról (én vastagabb húst hagyok a csonton, mert a férjem szereti a húst a levesben). Megtisztítjuk, és 3,5 liter hideg vízbe elkezdjük főzni. Megsózzuk.
- Közben a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát félkarikákra szeleteljük. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk.
- Ha a leves felforrt, akkor ha kell, lehabozzuk. Beletesszük a sárgarépát, és kis lángon főzzük kb. 45-50 percig.
- Közben egy lábosba beletesszük az olajat (vagy más zsiradékot), és megpároljuk rajta a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a petrezselymet, 5 dkg lisztet. Picit kevergetve a lisztnek adunk egy kis színt, majd beleszórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és felöntjük hideg vízzel (kb. 2 deciliterrel). Csomómentesre elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt.
- Ha már kezd a répa is és a hús is puhulni, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, és még kb. 10 percig főzzük.
- Közben a galuskát elkészítjük. 11 dkg lisztet, 1 db tojást, sót és annyi vizet, hogy galuska tésztát kapjunk, összekeverjük
- Ha a zöldbab is megpuhult, akkor hőkiegyenlítéssel berántjuk a levest. Ha felforrt, akkor 1-2 percig forraljuk, majd galuskaszaggatón beleszaggatjuk a galuskákat. Ha feljöttek a galuskák a leves felszínére, akkor 1-2 percig főzzük még.
- Melegen tálaljuk a csontról leszedett hússal.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3740
- Feltöltés dátuma: 2015. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
A hentesnél gyönyörű karajt vettem. Szép, nagy átmérőjű, szóval nekem való volt. Így rögtön tudtam, hogy a hétvégén göngyölt karaj lesz, és a karajcsontból fog készülni a leves. Először zöldséglevesben és zöldborsólevesben gondolkodtam, de a végén a zöldbab nyert. Nagyon finom és ízletes lett. A férjem a leves elkészülte után rögtön két tányérral megevett, annyira ízlett neki. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 50 kalória van. Kevés kalória miatt fogyókúrába is beilleszthető, finom, de mégis laktató leves.