r
Nosalty Logó

Tejfölös pogácsa Dina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Tejfölös pogácsa Dina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    306.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7583.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1546 mg
  • Nátrium
    4610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2630 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1660 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 5717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejbe beletesszük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe kis fészket készítünk, és hozzáadagoljuk a többi alapanyagot.
  3. Amikor az élesztő felfutott a tejben a liszthez öntjük, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik, majd lisztezett gyúródeszkára öntjük és átgyúrjuk. Az így kapott tésztát letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és hajtogatjuk. A hajtogatási műveletet összesen háromszor ismételjük. Minden hajtogatás után 30 percig kelesztjük a tésztát.
  5. Az elkészült tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egyéni ízlés szerint 1,5-2 cm vastagra, a tetejét berácsozzuk, és tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kis távolságot hagyva köztük, tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8024
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, pihe-puha pogácsa, ami másnap sem lesz fojtós. Tetejére lehet szórni sajtot vagy egyéb magokat, ízlés szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...