r
Nosalty Logó

Tejfölös - majorannás csirkepörkölt nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Tejfölös - majorannás csirkepörkölt nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 2872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2755.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 2872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A nokedlihez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A csirkemellet kockázzuk fel. (Ha pl. csirkecombból készítjük a pörköltet, akkor azt is kicsontozzuk, felkockázzuk, de a csontot is főzzük bele az íze miatt.)
  2. A vöröshagymát kockákra vágjuk, kevés vízzel és zsiradékkal megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig főzzük, aztán hozzáadjuk a fűszereket. Kevés vízzel fedő alatt puhára főzzük a húst.
  3. Közben a nokedlihez a hozzávalókat összekeverjük, forrásba lévő sós vízbe nokedliszaggatóval elkészítjük, közben kavargatjuk ahogyan szaggatjuk, nehogy összeragadjanak. 2-3 perc főzés elégséges. Leszűrjük.
  4. Ha a pörköltben a hús megfőtt, akkor hozzáadjuk a tejfölt, de először vegyünk ki egy tálkába a pörkölt forró levéből, és kavarjuk ki a tejföllel, és aztán adjuk hozzá az egészhez, nehogy kicsapódjon. Felrotyogtatjuk, és aztán hozzáadjuk a hidegvízzel kikavart étkezési keményítőt. Összerottyantjuk és máris kész!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9320
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon-nagyon szeretem és viszonylag hamar kész is. A bolti csirkéből készült étel különösen hamar kész. Próbáld ki!

Hozzávalók

A pörkölthöz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...